Kodlama bilgisi gerektirmeden (no-code) kullanılabilen platformların popülerliği her geçen artıyor. Bu çözümlerden biri olarak karşımıza meydana çıkan Fransa merkezli Kinetix, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Kinetix kadar aktarılan bilgilere tarafından teşebbüs, 11 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Kinetix'in 11 milyon dolarlık tohum yatırım turu, daha önce Google ve Google Ventures'ta yönetici pozisyonlarında da çalışan Top Harvest Capital kurucusu Adam Ghobarah liderliğinde gerçekleşti. 

Yatırım turuna Adam Ghobarah haricinde ise The Sandbox, ZEPETO, Sparkle Ventures, Entrepreneur First, Voodoo CEO'su Alexandre Yazdi, Body Labs ve After Effects kurucusu William O'Farrell ve Station F kurucusu Xavier Niel de katıldı. Alınan 11 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Kinetix'in bugüne dek aldığı toplam yatırım ise 12,5 milyon dolara ulaştı.

2020 yılında Yassine Tahi liderliğinde Paris'te kurulan Kinetix, suni zeka desteği ile birlikte platforma yüklenen videoları 3 boyutlu avatarlara ve animasyonlara dönüştürüyor. Herhangi bir kodlama bilgisi gerektirmeden kullanılabilen Kinetix, oluşturulan 3 boyutlu avatar ve animasyonların metaverse platformları içinde paylaşılabilmesine de ihtimal tanıyor.

Metaverse platformlarının popülerleşmesi ile birlikte fazla daha önemli bir ışık halkası gelen 3 boyutlu içeriklere odaklanan Kinetix, sunduğu çözüm ile birlikte kullanıcılarının çok kolay bir şekilde kendi 3 boyutlu avatar ve animasyonlar oluşturmalarını sağlıyor. 

Kinetix'in çözümü sayesinde kullanıcılar, metaverse platformları için sanal filmler, konserler, dans gösterileri veya oyunlar da geliştirebilecek.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/05/videolari-3d-avatar-ve-animasyonlara-donusturen-kinetix-11-milyon-dolar-tohum-yatirim-aldi