Geçen aylarda Türkiye'nin dijital ekosisteminde inovasyonu teşvik etmek ve hız yapmak amacıyla yürütülen Visa İnovasyon Programı'nın üçüncü dönemine Türkiye'den 6 yeni fintech ile başladığını yazmıştık. Bugün, Visa ve Hackquarters ortaklığında hayata geçen Visa İnovasyon Programı üçüncü dönem mezunlarını verdiği duyuruldu. 

Fintech'ler program dahilinde aldıkları detaylı eğitimlerin yanı sıra, olası iş ortakları ve yatırımcılarla bir araya geldiler. Programın 3. dönemini tamamlayan 6 fintech'ten ikisi toplam 2,3 milyon dolar yatırım aldı. Visa İnovasyon Programı, Türkiye'nin dijital ekosisteminde inovasyonu teşvik etmek ve süratli gitmek amacıyla yürütülüyor. Yeni dönemde fintech'ler KOBİ'lerin güçlendirilmesi, yeni cins ödeme deneyimlerinin tasarlanması ve yeni ödeme akışlarının oluşturulması temalarına odaklandı.

Bu dönem Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'daki programların tek bir çatı altında toplanmasıyla fintech'ler yurtdışındaki iş ortaklıkları ve uzmanlarla da alıştırma fırsatını elde etti.  bununla beraber küresel ölçeklendirme hedefiyle İngiltere, Singapur, ABD, Rusya, vb. gibi ülkelerden şirketlerle 10 saati aşan meslek ortaklığı oturumlarına katıldılar. Program boyunca, katılımcı fintech'ler Visa'nın lokal ve global meslek ağındaki banka, e-para kuruluşu ve üye işyerleri ile 14 pilot çalışma gerçekleştirdi. Hem katılımcılardan bir tanesi yurt dışında meslek ortaklığı kurma fırsatı buldu.

Visa İnovasyon Programı'nın üçüncü dönem mezunları aralarında yer alan girişimler şöyle sıralanıyor:

FineDine: Dijital menülerle restoranların satış ve alıcı memnuniyetini arttıran suni zekaya dayalı sipariş idare platformu olarak ön plana çıkıyor.

Fintegre: Fintegre, tüketici finansmanı, elektronik sigorta, pazar yeri ve geri satın alma ve değiş tokuş çözümleri yoluyla perakendecilerin finansal refahını artıran bir mali hizmet sağlayıcısı...

HASO: İş yerlerinin, bankacılık sistemi dıştan kalan segment ve tüketicilere ulaşmasını ve tüketicilerin herhangi bir kredi ilişkisi olmadan "Şimdi Al Sonra Öde" yapmasını sağlayan, üye dükkan ve tüketicilere yönelik risk yönetim platformu olarak tanımlanıyor.

Norma: Mikro-KOBİ'ler ve bağımsızlık çalışanlar için bankacılık ve iş idare çözümleri sunan mali servisler platformu.

Paratic: Bütün banka hesaplarını, işlemleri tek ekranda görmeyi, tek bir platform üzerinden yönetmeyi, banka hesaplarına ilave olarak POS işlemleri, API çözümleri, entegre ERP, toplu ödemeler, toplu tahsilatlar sağlayan platform. 

SoliClub: Şehirlerin ulaşım hizmetlerine ve üniversitelerin kampüs ihtiyaçlarına odaklanan çözümlerle insanların bütün ihtiyaçlarını tek kartla karşılamaya odaklanan zeki büyük kasaba çözümleri sunan bir platform. İnsanların günlük yaşamlarına sürat ve rahat katan ekipman ve yazılımlar geliştiriyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/12/visa-inovasyon-programi-nin-3-uncu-doneminde-one-cikan-girisimler