Sanal hakikat (VR) oyunuyla matematik öğreten Prisms VR, Andreessen Horowitz liderliğinde 12.5 milyon dolar yatırım aldı. Boston'da matematik ve fizik öğretmenliği yapan Anurupa Ganguly göre 2020 yılında kurulan şirket, ABD'deki okullarda matematik yeterliliğini bir üst seviyeye taşımak istiyor. 

Ganguly'nin bu yatırımdan önce Ulusal Bilim Vakfı ve Milli Sağlık Durumu Enstitüleri'nden aldığı hibelerle sermaye topladığını belirtelim. Şirket, Haziran 2021'de ise 1,2 milyon dolarlık bir tohum turu gerçekleştirdi.

Uygulamasını Meta Quest platformunda yayınlayan Prisms VR, okullara abonelik sattığından beri gelir akışını pozitife çevirdi. Prisms'in VR matematik içerik modülü, Meta Quest mağazasında yıllık abonelik modeliyle 24 dolar fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulmakta. Prisms VR ekibi 15 kişiden oluşuyor. Ekip satışa yoğun bir şekilde odaklanmış durumda. 

Zira sanal realite ile öğrenme ABD'deki 110 okul bölgesinde kullanılıyor. 26 eyalette 100 binden pozitif öğrenci Sanal realite ile öğrenmeden faydalanıyor. 

Prisms, bu yeni yatırımı, ekibinin büyümesini, ürünün benimsenmesini süratli gitmek için kullanmayı planlıyor. Buna ilave olarak şirket, yatırımı, ABD genelinde daha fazla okulda programların genişletilmesinde değerlendirirken, yüksek öğretim ve öteki konularda ürün geliştirmeye ayıracak. 

ABD'deki eğitim verileri ve EdTech pazarı

Prisms VR, hem 2022'nin aralık ayında bir EdTech raporu yayınladı. Bu raporda bulunan verilere tarafından, Pandemi, küresel öğrenci nüfusunun yüzde 91'inden fazlasını geleneksel okulların dışına itti. Fakat pandemiden önce bile ABD'li öğrencilerin yaklaşık üçte ikisi derslik seviyesinde okuma yazma bilmiyordu.  Puanlar birkaç yıldır daha da kötüye gitmekte.

2021 yılında öğrencilerin yüzde 39'u sınıf seviyesinin aşağıda kalırken, bu oran tarihsel olarak yüzde 29 olarak öne çıkmaktaydı. 2019 Milletlerarası Eğilimler ve Matematik Bilimi Çalışması ise ABD'nin STEM yeterliliğinde öteki önde gelen ülkelere kıyasla geride kaldığını ortaya koydu.

Prisms VR, acilen  ürünün kullanılmasının öğrenim açısından faydalarını araştırdığı üç alıştırma yürütüyor. Bunlardan birinde öğrenme çıktılarında sıradan yüzde 10'luk bir artma tespit edildi.

sırası gelmişken pazarda yaşanan tüm bu gelişmeler, eğitim teknolojileri sektöründeki girişimlerin 2021 ve 2022 yıllarında geçmiş yıllara kıyasla çok daha artı yatırım aldığını gösteriyor. Prisms VR raporunda yer alan verilere kadar, EdTech yatırımları 2021'de 8.3 milyar dolara, 2022'de ise 6.4 milyar dolara ulaştı. 

Hatırlarsanız, eğitim teknolojileri sektörünün pazar büyüklüğünün 244 milyar dolara ulaştığını sizlere aktarmıştık. Artırılmış hakikat odaklı eğitim teknolojileri pazarı, 2023 yılında 5,3 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak. Sanal realite odaklı eğitim teknolojileri ise 2023 yılında 640 milyon dolarlık bir pazar oluşturacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/31/vr-oyunuyla-matematik-ogreten-prisms-12-5-milyon-dolar-yatirim-aldi