Web3 alanında yazılım hatası bulgu ödül programı (bug bounty) Immunefi, A serisi yatırım turunda  Framework Ventures liderliğinde 24 milyon dolar yatırım aldı. Tura Samsung Next, Electric Capital ve Polygon Ventures katılım gösterdi. 

Bu noktada Immunefi'ın geçen yıl Electric Capital liderliğinde 5.5 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. Geçen yıl gerçekleşen yatırım turuna Blueprint Forest, Framework Ventures, Bitscale Capital, P2P Capital, IDEO Colab, The LAO, BR Capital, 3rd Prime Ventures, North Island Ventures ve kişisel yatırımcılar katılmıştı. Girişimin bu yeni yatırım ile birlikte toplam yatırım miktarı 29.5 milyon dolara ulaştı. 

Girişimin etkinlik alanı

Mitchell Amador kadar 2020'nin Kasım ayında kurulan Immunefi, 100 milyar dolardan pozitif fonu koruyor. Kriptoyu daha tehlikesiz bir alan haline getirmeyi amaçlayan şirket, faaliyetinin birincil yılında 20 milyar dolar değer kripto varlığın çalınmasını önledi. 

ChainLink, SushiSwap, MakerDAO ve Wormhole gibi şirketlere hizmet veren Immunefi, DeFi'ın önde gelen yetenekleriyle çalışarak şirketlerin açıklarını buluyor.Bunlara müdahale edilmesini sağlayarak projeleri kötü niyetli internet korsanlarından koruyor. Şirket bu yeteneklere toplamda 60 milyon dolar ödeyerek 25 milyardan fazla fonun hacklenmesini önlediğini belirtiyor. 

Wormhole'daki açıkların bulunması için 10 milyon dolar ödül veren Immunefi, Aurora'daki açıkları bulanları 6 milyon dolar ile ödüllendirdi. 

bu vesileyle yalnızca 2022'nin ikinci çeyreğinde Web3 alanında 48 büyük saldırı gerçekleştiğini düşünürsek, Immunefi'ın kritik bir role sahip olduğunu söyleyebiliriz. Şirket yatırımı, ekibi ölçeklendirmek için kullanacak. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/23/web3-alaninda-yazilim-hatasi-bulma-odul-programi-immunefi-24-milyon-dolar-yatirim-aldi