2 milyardan pozitif aktif kullanıcıya sahip popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Brezilya'da "sarı sayfalar" sözde bir özelliği test etmeye başladı. Will Cathcart, WhatsApp'ın Brezilya'nın São Paulo kentinde, kullanıcıların yerel mağaza ve hizmetleri gerçekte bulunarak bulmalarını karşılayan yeni bir meslek rehberinin pilot uygulamasının başladığını duyurdu.

Paylaşılan ekran görüntülerine baktığımızda WhatsApp'ın işletmeleri kategorilere göre sıraladığını görüyoruz. Sao Paulo'da yaşıyorsanız, yeni sohbet seçeneğindeki "Yakındaki İşletmeler" menüsünden WhatsApp Business'ı kullanarak yerel mağazaları arayabileceksiniz.

I'm excited we're starting to pilot a local business directory within @WhatsApp. This will help you find and contact local businesses, like your neighborhood coffee shop, florist, clothing store and more.https://t.co/kNvUtn7FWR

— Will Cathcart (@wcathcart) September 15, 2021

Cathcart, WhatsApp'ın yeni özelliğini kullanırken kullanıcıların konumunu veya hangi işletmelere göz attığını kaydetmediklerini ve gizliliğe yük verdiklerini söyledi. Bu notada WhatsApp'ın ufak işletmelere karşın uygulamasının yanı sıra, daha büyük işletmeleri müşterilerle buluşturmak için bir WhatsApp Business API'ı da sunacağını belirtelim.

WhatsApp, 2018'den beri küçük işletmeler için bağımsız bir başvuru formu sunuyor ve platforma o zamandan beri ürün katalogları ve alışveriş sepetleri için destek gibi özellikler de eklendi. WhatsApp'ın halihazırda Brezilya'da ödeme hizmetleri sunduğunu bu noktada yâd etmek lüzum. Bu Vesile Ile, yerel işletmeler için keşif hizmetleri sağlanması da bir hayli mantıklı. Zira bu şekilde bir hizmet ile kişiler ürünleri direkt WhatsApp üzerinden satın alabilir ve ödemesini de platform üzerinden gerçekleştirebilir.

Bu hizmet derhal sadece Brezilya'da test aşamasında olsa da Facebook'un ticari mesajlaşmadan sorumluluk sahibi başkan yardımcısı Matt Idema, Reuters'a verdiği demeçte programın ilerleyen dönemde Hindistan ve Endonezya'da da faal edilebileceğini; bu ülkelerin sıradaki adaylar olduğunu söyledi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/17/whatsapp-sari-sayfalar-benzeri-ozelligini-test-etmeye-basladi