Geçtiğimiz hafta işletme çalışanlarının birbirleriyle iletişim kurması için sosyal ağın bir sürümü olarak Meta çatısı aşağı bulunan Workplace'in 2022'nin sonlarına içten yine Meta'ya ait mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile entegre edileceğini sizlere aktarmıştık. Görünen o ama WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı tek yenilik bu değil. 

Hatırlarsanız WhatsApp Ağustos ayında iOS'tan Samsung'a geçiş yapan kullanıcıların birleştirmelerine olanak sağlamıştı. O dönemde şirket, yeni bilhassa birlikte WhatsApp içinde yer alan sohbet geçmişinizi Android - iOS ya da iOS - Android şeklinde paylaşabileceğinizi duyurmuştu. Şirketin söz konusu özelliği hayata geçmek üzere harekete geçtiğini söylemek olası. 

WhatsApp'ın, Android'teki sohbet geçmişini iOS cihazlara taşıma özelliği üstüne çalıştığı gözlemlendi. Nitelik ilk olarak WhatsApp'ın iOS için 22.2.74 beta sürümünde fark edildi. Özelliğin, keza iOS ayrıca de Android sürümü güncellemesinde yer aldığını belirtelim.

WhatsApp sohbetleri Android'ten iOS'a nasıl taşınıyor?

Sohbet nakliye özelliğinin, sohbet aktarımını iOS'a taşı uygulamasın üzerinden gerçekleştirdiğini belirtelim. Dolayısıyla, bu gelişmiş bir özellikten ziyade, 3. parti uygulamalara verilmiş bir izin olarak öne çıkıyor. 

WhatsApp transfer sürecini başlatmadan önce, kullanıcılardan izin istiyor. Ardından işlem esnasında telefon kilidini ve uygulamayı açık tutmanız yönünde sizi uyarıyor. 

sırası gelmişken özelliğin ne süre bütün kullanıcılara açılacağı az önce bilinmiyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/24/whatsapp-sohbetleri-yakinda-android-cihazlardan-ios-a-tasinabilecek