İlk olarak 2016 yılında keşfedilen ve son günlerde sık sık konuşulan Pegasus ajan yazılımı baştan gündeme geldi. WhatsApp yöneticisi Will Cathcart, Pegasus casus yazılımı ve NSO Grup ile ilgili izah etme yaptı.

Cathcart: “Kanıtlar 2019 davası ile örtüşüyor.”

The Guardian gazetesinde yayınlanan röportajda tanımlama yapan Will Cathcart, “2019 yılında dünya çapında üst seviye yetkilileri amaç alan bir hamle gerçekleştirildi. Binlerce kullanıcının hacklendiği NSO Grup saldırısı WhatsApp ve Facebook’u da etkiledi. Bu yüzden 2019’da dava süreci başladı.” ifadelerini kullandı.

Gazeticiler, siyasiler ve diplomatlar ilk kez almak üzere çoğu ayrı kesimden kişiyi niyet alan saldırıların son kurbanı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron oldu.

WhatsApp için yıllardır beklenen özellik geldi!

Cathcart, 17 haber kuruluşundan oluşan bir konsorsiyum göre yürütülen soruşturmadan elde edilen verilerin 2019 olayları ile örtüştüğünü belirtti.

İddiaları doğrulanmamış teoriler olarak nitelendiren NSO Grup hakkında konuşan Cathcart, “İki hafta içerisinde 1.400’den pozitif kullanıcıya atak düzenlendi. Bu bize daha uzun bir vakit diliminde fazla daha fazla insanın saldırıya maruz kaldığını gösteriyor.” dedi.

Pegasus ajan yazılımı konusunda endişe duyduklarını gösteren Cathcart, “Bu olayın internet ve bireysel bilgi güvenliği için yeni bir devir açması gerekiyor. Cep telefonları cümbür cemaat için tehlikesiz cihazlar olmalı. Hükümetler NSO Grup kadar gerçekleştirilen bütün saldırıları finanse ediyor.” ifadelerini kullandı.

Cathcart göre yapılan açıklamalara cevap veren NSO Grup, şirketin daha güvenli bir dünya yaratmayı hedeflediğini belirtti.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/whatsapp-tan-pegasus-casus-yazilimi-aciklamasi