Microsoft son aylarda odağını Windows 11’e çevirmiş olsa da Windows 10, 2025 yılına değin güncellenmeye devam edecek. Besbelli yeni bir işletim sistemi varken Windows 10’un ne derecede destekleneceğini ilerleyen günlerde göreceğimizi söylemiştik. Microsoft’un Windows 10’u destekleme planları kapsamında Windows 11’deki özellik Windows 10’a da geldi.

Windows 11’in ilk beta sürümü yayınlandı!

Windows 11 özelliği, Windows 10’a da geldi

Windows 11’in erken sızıntılarından beri ekran görüntülerinde gördüğümüz ve bana kalırsa deneyimlediğimiz gündem takibi, Windows 10’a da eklendi. Bu küçük özellik tayin çubuğunda hava durumu ile birlikte gündemden gelişmeleri takip etmenizi sağlıyor. Windows 10’a daha önce devir çubuğunda hava durumunu belirten opsiyonel bir özellik görmüştük. Yeni güncelleme ile bu özellik Windows 11’de olduğu gibi detaylanıyor.

Windows 10’a gelen özellik

Yeni nitelik, Microsoft’un devlete ait blogundan duyuruldu. Duyurunun başlığına göre bu özellik kullanıcıların gündeme emrindeki kalmasını kolaylaştıracak. Eğer özelliği kullanmak istemiyorsanız ödev çubuğuna sağ tıklayıp ilgili ayarı kapatabilirsiniz.

Microsoft, Windows 10’u desteklemeye devam edecek

Windows 11 geçtiğimiz ayın sonlarında tanıtıldı. Demin beta aşamasına bile yeni geçen bir işletim sistemi, pazar payı epey yüksek. Dolayısıyla iki sene sonradan bile Windows 10 faal olarak güncellenecektir. Güncelleştirme desteği 2025 yılında son bulduğunda, Windows 10 toplamda 10 takvim bir ömür geçirmiş olacak.

Ayrıca Windows 11’in güncel sistem gerektirmesi, sadece birkaç sene önce aldığınız bilgisayar için bile bir engel olabiliyor. Bu yüzden Windows 11 pazar payının genişlemesindeki en büyük engelin donanım uyumu olduğunu pek çok kullanıcı savunmakta.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/windows-10-windows-11-ozelligi-geldi