Sanılanın tersine, Haziran ayının sonlarında meydana çıkan Insider Developer sürümü bir beta değildi. Az Önce beta bile olmayan bu sürüm öyle alaka fark etti ki geçenlerde yayınlanan rapor, Windows 11 pazar payının yüzde 1’e çıktığını bildirmekteydi. Developer sürecinin gerisinde Windows 11 için birincil beta sürümü resmi olarak yayınlandı.

Windows 11 çıkış tarihi, Intel’in sitesinde görüldü

Windows 11 beta, Insider kullanıcılarına açıldı

Şu ana değin Insider programının yalnızca developer kanalında Windows 11 mevcut oldu. Mevcut olan sürüm program geliştiricilerinin programlarını Windows 11’e düzenli ayla getirmesi içindi. Bugün yayınlanan sürüm ise ev kullanıcılarına da hitap etmekte. Eğer özellikleri stabil olmasalar bile erkenden denemek istiyorsanız Insider Beta aracılığıyla doldurma yapabilirsiniz.

Windows 11 beta

Windows 11’in ilk devlete ait sürümü takriben bir ay önce çıktı. O günden bugüne developer sürümü yerinde saymadı ve adeta her hafta bir takım güncellemeler gördük. Windows 11’in hala developer sürümünü kullananlar bu yeniliklerle kullanmaya devam edebilir. Beta sürümüne özelliklerin eklenmesi, daha farklı bir zaman çizgisinde ilerleyecek. Developer’a tarafından daha istikrarlı olan beta kanalını kullananlar özellikleri birazcık daha geç alabilir.

Eğer şu başlıca kadar Windows 11’i developer olarak kullandıysanız beta’ya geçebilmeniz için temiz kurulum zorunlu olacak. Windows 11 indir rehberimizde bahsettiğimiz gibi her yerde kurulum gerçekleştirdikten sonradan beta’ya geçmiş olabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/windows-11-ilk-beta-surumu-yayinlandi