Mi 11 modelini sadece 5 dakika içinde 350 bin adet satmayı başaran ve bu kısa sürede 230 milyon dolar gibi önemli bir kazanç elde eden Xiaomi, yılın sonlarına doğru piyasaya sürmeye hazırlandığı Mi 12 üzerinde yoğun mesai harcıyor.

Mi 11’e göre dinç özellikler ile gelmesi beklenen Mi 12 hakkında daha önce işlemci ve kamera detaylarına dek birçok bilgi sızdırılmıştı. Ancak son günlerde ortaya çıkan yeni bir veri, zeki telefonun bellek tarafında bir ilke imza atacağı yönünde.

Xiaomi Mi 12 için LPDDR5X RAM iddiası

Geçtiğimiz günlerde JEDEC, LPDDR5 standartına tarafından performans ve şiddet noktalarında yükseltmelerle gelen yeni LPDDR5X bellek teknolojisini duyurdu. Ciddi yeniliklerle karşımıza meydana çıkan bu teknolojinin en dikkat çeken özelliklerinden biri de data hızı tarafında oldu. 8533Mbps’lik bir sürat gelmesi planlanan yeni teknoloji, bir önceki standartın da 6400Mbps‘lik bir hızı olduğu dikkate alınırsa, yeni teknoloji zor verdiği cihazı hemen hemen şaha kaldıracak.

Xiaomi Mi 12

İşte tam da bu noktada Xiaomi Mi 12’nin yeni LPDDR5X hafıza standartını kullanacağı iddiaları ortaya çıktı. Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse Mi 12, dünyada bu standartı kullanan ilk zeki telefon olma ünvanının sahibi olacak. Şu an için konu ile ilgili resmi bir yorumlama gelmedi fakat bu iddia akıllı telefonu bekleyen kullanıcıları şimdiden heyecanlandırdı.

Bunun yanı sıra işlemci tarafında da yeni gelişmeler yaşanıyor. Hatırlanacağı üzere daha önce zeki telefonun Snapdragon 895 işlemcisi ile geleceği yönünde değişik iddialar ortaya çıkmıştı. Fakat son günlerde gelen yeni bilgilere tarafından, Mi 12’nin 4nm süreci ile üretilecek Qualcomm Snapdragon 898 işlemcisinden kuvvet alacağı kesinleşti.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/xiaomi-mi-12-icin-heyecanlandiran-iddia