Yahoo ve AOL göre yapılan açıklamaya göre, şirketin 5 milyar dolar bedelle Apollo Global Management’a satılırken Verizon, şirketteki yüzde 10 hissesini elinde tutacak.

Satın alım ile birlikte Verizon’un adının “Yahoo” olarak değiştirileceği belirtilirken, TechCrunch, Yahoo Finance ve Engadget gibi eski Yahoo ve AOL çatısı altındaki çevrimiçi medya markalarının Apollo tarafına geçeceği bildirildi.

Verizon’un daha önce 2015 yılında AOL’yi 4.4 milyar dolara satın 2017’de ise Yahoo’yu 4.5 milyar dolara satın aldığını belirtelim. İlk zamanlarda arama motoru olarak hizmet veren Yahoo, zamanla e-posta alanında etken platformlardan biri halini aldı.

Günde 7 milyar sayfa gösterimiyle dünyada en fazla ziyaret edilen 11’inci site unvanına sahip Yahoo bilhassa İngiltere’de ve ABD’de yaygın olarak kullanılmaya devam ediyor. Merkezi New York’ta yer alan ve ABD’nin küresel anlamdan kitlesel medya şirketlerinden biri olan AOL The Huffington Post, TechCrunch ve Engadget gibi çevrimiçi medya şirketlerinin üstteki kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. AOL internet servis sağlayıcılığının yanı sıra, arama motoru, hemen mesajlaşma ve e-posta gibi hizmetler de veriyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/yahoo-ve-aol-satiliyor-iste-yeni-sahibi
Yorumlar