Yatırımcı deneyimlerinin geleceğini şekillendirmek için suni zekayı kullanan ve yatırım odaklı kişiselleştirme çözümleri sunan fintech platformu Tifin, Franklin Resources, Motive Partners ve Hamilton Lane'in katıldığı yeni yatırım turunda 109 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 842 milyon dolara ulaştı. 

Tifin, çekici ve kişiselleştirilmiş yatırımcı deneyimleri sunmak için bilgi bilimi, yatırım zekası ve teknolojiden yararlanan, suni akıl destekli bir fintech olarak faaliyet gösteriyor. Platform, varlık yönetimi için kişiselleştirmeyi ve yatırım yöneticileri için dijital dağıtımı rehberlik etmek için yapay zekayı kullanıyor. Tifin, yatırımlar için arama destekli bir pazar yeri olan Magnifi'yi içeren odaklanmış bölümlerden oluşan bir ekosistem işletiyor. 

2018 yılında, eski bir Wharton profesörü ve başarılı bir girişimci olan Dr. Vinay Nair tarafından kurulan Tifin, yatırımcıların karşılaştıkları sürtüşmeleri ortadan kaldırarak, yatırımın finansal refah için nahoş kuvvet olmasına muavin olmayı hedefliyor. Geçtiğimiz ekim ayında 150 çalışanı yer alan şirket, şimdi 300 çalışanı ile hizmet veriyor. Vinay Nair'e tarafından Tifin'in ürünleri, birçok yaklaşık 3 bin finansal danışmandan oluşan ağ yoluyla aracısız üç ila dört milyon kişiye ulaşıyor.

Vinay Nair, Tifin'in işletmenin B2B kolunun önümüzdeki 12 ay içinde karlılığa ulaştığını görmeyi hedeflediğini, şirketin alıcı tarafının ise büyüme ve alıcı kazanımı konusunda daha erken bir aşamada olduğunu söylüyor. 

Şirket, aldığı yeni yatırımla Magnifi'ın arama motoru gibi ürünlere yatırım yapmayı ve şirketin milletlerarası pazarlardaki erişimini genişletmeye devam etmeyi planlıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/12/yapay-zeka-destekli-fintech-platformu-tifin-109-milyon-dolar-yatirim-aldi