Yaşlılık ve geri dönüşümü olmayan, insan hayatının son dönemi olarak tanımlanıyor. Kolaylık ve yaşam standartlarındaki başkalaşım, doğum ve vefat arasındaki hızı azaltmış olmasına karşın Birleşmiş Milletler'in yaptığı araştırmalara tarafından dünyada 1,5 milyardan pozitif birey 65 yaşın üstünde olacak. Teknolojik çözümler yaşlı bireylerin endişelerini dindirmeye, sorunlarını çözmeye, aile ve toplumlarıyla iletişim kurmaya devam etmelerine tezgâhtar oluyor. Bilhassa ABD ve Avrupa'da bu platformlar oldukça yaygın olarak kullanılıyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere kadar, yaşlı nüfusa odaklanan dijital bakım platformu Patina Health, 50 milyon dolar yatırım aldı. Andreessen Horowitz (a16z) ve GV (eski adıyla Google Ventures); F-Prime, Rock Springs Capital, Viking Global Investors katılımıyla turu yönetti. Teşebbüs, Patina Medical Group ile işbirliğinin bir parçası... Ihtiyar insanlara ayrıca evde keza de dijital olarak bakım hizmeti sağlıyor. 

Sağlık Durumu alanında yapılan yatırımlar bu hafta da son tez devam ediyor. Bugün içinde bir başka yatırım haberi sağlık ödemeleri kadar geldi. Anomaly, bu hafta 17 milyon dolar tohum yatırımı aldığını duyurdu. RRE Ventures, Link Ventures, Madrona Venture Group, Deklarasyon Ortakları ve Redesign Health'in katılımıyla turu yönetti.

İlaç yönetimi şirketi Arine 11 milyon dolar yatırım elde etti. 111° West Capital Partners ve Katalyst Ventures; Magellan Health ve SCAN Group'un katılımıyla tura birlikte önderlik etti. Brave Health ise 10 milyon dolar yatırım alarak toplam yatırım miktarını 20,75 milyon dolara çıkardı. Bu turda City Light Capital, Union Square Ventures ve Able Partners vardı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/27/yasli-bireylere-odaklanan-dijital-bakim-platformu-patina-health-50-milyon-dolar-yatirim-aldi