Satın alma kararı vermeden önce her üründe olduğu gibi klimalarda da uyarı etmemiz gereken birtakım noktalar var. İlk olarak ihtiyacınıza göre klimanın tipini seçmeniz gerekiyor. Salon tipi, duvar tipi ve taşınabilir şekliden üçe ayrılan cihazlar, kullanılacak mekana kadar seçilmelidir.

Klima kapasite hesabı da satın alma kararından önce yapılması gereken işlemlerden biridir. Cihazın BTU seviyesinin ne olması gerektiğini; ortamın metrekaresini 2.2’ye bölüp 1.000 ile çarparak bulabilirsiniz.

Enerji tüketimi, her teknolojik cihazda olduğu gibi klimalar için de uyarı etmemiz gereken unsurlar aralarında yer alıyor. En iyi klimalar listemizdeki cihazları ise ağırlıklı olarak A++ seviyesinden seçtik.

Keza hava temizliği ve koku da klimaları bereketli ya da atıl kılan noktalar arasındadır. Koku gibi negatif etkiler ise genelde filtre kaynaklı olur. Dolayısıyla pratik şekilde temizleyebileceğiniz filtreye sahip ürünleri seçmeniz üstünlük sağlayacaktır.

En iyi klimalar

Bir araya getirdiğimiz ürünler aralarında fiyatıyla öne çıkan modeller olduğu gibi yetenekleriyle dikkat çekenler de var. Dilerseniz listemize LG’nin klimasıyla başlayalım.

1 – LG S3-M12JARZA Artcool

Teknoloji dünyasında öbür ürünlerle tepe belirten marka, klimalar için de gösterişli seçeneklerle alıcı karşısına çıkıyor. LG’nin duvar tipi cihazı, 12.000 BTU kapasiteyle geliyor. Aktif enerji kontrolü gibi öne meydana çıkan yeteneklere sahip klima, A++ verimliliğinde çalışıyor.

LG S3-M12JARZA Artcool

Öteki yandan en iyi klimalar listemizdeki mahsul, jet soğutma gibi özellikleriyle oda sıcaklığını kısa sürede istediğiniz derecede serinletiyor. bununla beraber klima, 3 milyondan fazla iyonlaştırıcısı ile de havayı temizliyor.

Wi-Fi teknolojisine sahip cihazı, SmartThinQ uygulaması üzerinden de kolayca yönetebilirsiniz.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

2 – Daikin Shira Eco R410A FTX25KV

Japonya merkezli marka, ürettiği klimalarla birçok tüketicinin dikkatini çekiyor. Shira Eco serisi de yetenekleri ve fiyatıyla öne çıkan modelleri karşımıza getiriyor.

Daikin Shira Eco R410A FTX25KV

En iyi klimalar listemizdeki duvar tipi mahsul, A++ enerji verimliliğine sahip ve 9.000 BTU kapasiteyle çalışıyor. Ayrıca cihazdaki Titanyum Apatit Hava Filtresi, bakteri ve virüslerin yanı sıra fena kokuyu da hapsediyor.

Öteki yandan klima, gece ayar modu ile uyku sırasında fazla ısınma ya da soğumayı engelliyor. Ancak bu seçeneği istediğinizde kapatma şansınız da var.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

3 – Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W(S) Premium Serisi

Mitsubishi’nin cihazı, en iyi klimalar listemizdeki üst segment ürünlerden biri. A++ enerji verimliliği ve 18.000 BTU kapasitesi ile klima, büyük evlerde başvuru için öne çıkıyor. Hem modelin duvar tipi olduğunu belirtelim.

Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W(S) Premium Serisi

Keza havayı pak tutan ve ortamı ideal nem seviyesine ulaştıran klima; koku ve alerjen filtreleri doğruca hassas kişileri de gözetiyor. Hem cihazın iç ünitesi, kendini temizleyen bir yapıya sahip.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

4 – Samsung AR18TXHQASI/SK AR35

En iyi klimalar listemizdeki bir öteki ürün Samsung’un kliması. A++ enerji verimliliğiyle çalışan duvar tipi aygıt, 18.000 BTU kapasitesinde. Hem klima, Nem Alma Fonksiyonu sayesinde ortamın nem değerini ideal seviyede tutuyor.

Samsung AR18TXHQASI/SK AR35

öte yandan model, uzaktan kumandası ile denetleme ediliyor. Kumandayla cihazın ısıtma ve soğutma fonksiyonlarına ek olarak üfleme temposunu da ayarlayabilirsiniz.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

5 – Vestel R32 Flora Doğa

A++ enerji verimliliğine sahip aygıt, 12.000 BTU kapasiteyle çalışıyor. Keza duvar tipi klima, Catechin filtresi sayesinde bakterilerin üremesini engeller ve ortamda pak hava olmasını sağlar. Bu filtreye ilave olarak solunum kalitenizi artıracak iyonizer teknolojisi de cihazda mevcut.

Vestel R32 Flora Doğa

Uzakta kumanda ile yoklama edeceğiniz cihazla, ‘turbo modu’ tamamen odayı istediğiniz hava sıcaklığına kısa sürede ulaştırabilirsiniz. Hem üründe Eco modu da yer alıyor.

Yukarıda açıkladığımız modellerin yanı sıra en iyi klimalar listemizde alternatifler de var. Önerdiğimiz ürünleri ve fiyat bilgilerini aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Önerdiğimiz bütün ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

6 – Baymak Elegant Plus 12

7 – Panasonıc KIT-FZ50UKE

8 – Arçelik Ekolojik 18325

9 – Airfel LTXN25U

10 – Regal Rgl 12000

11 – Electrolux EXP34U338HW

12 – Airfel LTXN25U

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/yaz-aylarinda-dostunuz-olacak-en-iyi-klimalar
Yorumlar