İlk olarak Y Combinator'ın S18 Demo Day'inde gördüğümüz Oxygen, B serisi yatırım turunda 500 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım almaya hazırlanıyor. 

Girişimin faaliyet alanı

Yeni nesil (neobank) bankacılık platformu Oxygen, genellikle ufak işletmelere ve egemen çalışanlara odaklanmış durumda.  Dünya genelindeki freelance çalışanlara özel bir kredi notu belirleyen ve kredi kartı kullanmalarını karşılayan girişim tüm platformlardaki freelance çalışanların ödeme alamadıkları zamanlarda da sorun yaşamamalarını amaçlıyor. Açılan hesapların aylık hesap işletim ücreti bulunmuyor. 

Şirket, şimdiye dek aralarında Y Combinator ve Runa Capital'in de yer aldığı 30'dan pozitif yatırımcı ile toplamda 24 milyon dolar yatırım aldı. Oxygen, Temmuz ayında miktarı açıklanmayan yeni bir yatırım almıştı. Paylaşılan bilgilere göre şirket, 70 milyon dolar yatırım edinmek için görüşmelere başladı. 

şu anda 600 binden pozitif müşteriye hizmet veren Oxygen 2021'de etkileyici bir artma gösterdi. Şirket, gelirlerini 10 kat artırmayı başardı. Bu hoş gelişmeler ışığında büyümeyi süratli gitmek ve daha iyi özellikler sunabilmek namına şirketin yatırım miktarını artırmayı planladığını söyleyebiliriz. 

Kuruluş hikayesi

Oxygen, ABD'deki bankaların ahenkli maaşı olmayan kişilere hizmet vermemesinden kaynaklanan boşluğu doldurmayı planlıyor. Girişimin kurucusu Hussein Ahmed de Amazon'daki işini bırakarak girişimlere danışmanlık vermeye başladığı dönemde bu zorluklarla karşılaştığını belirtiyor. O dönemde WeWork'te çalışan Ahmed, etrafındaki herkesin bağımsız çalıştığını ve söz konusu problemlere maruz kaldığını gözlemliyor. Bu Nedenle pazardaki bu yeni segmenti keşfetmiş oluyor. 

Açık Konuşmak Gerekirse bağımsız çalışanlar, Türkiye'de de bankalarla aynı problemler yaşamaktaydı. Fakat son yıllarda fintech şirketleri ve geleneksel bankalar, ekonominin de gidişatı ile birlikte daha artı çözüm sunmaya başladı. yine de günün birinde egemen çalışanların ödeme dinamiklerini gözeten bir yeni tür bankanın kurulması böylece fazla kişiyi mutlu edecektir. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/15/oxygen-500-milyon-dolar-degerleme-uzerinden-yatirim-almaya-hazirlaniyor