Tasarım konusunda büyük tartma taşıyan UI (kullanıcı arayüzü) ve UX (kullanıcı deneyimi) kavramları, teknolojinin gelişmesiyle birlikte kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmeye başladı.

1995 yılında hayatımıza giren Web 1.0 standardı internetin tüm dünyada yaygınlaşmaya başlaması nedeniyle döküman odaklıydı. 2000 yılında Web 2.0 standardına geçen internet sitelerinin tasarım anlayışı büyük ölçüde değişti. Web 2.0 ile tasarımcıların odak noktası haline gelen UI ve UX kavramları, günümüzde daha pozitif yük kazandı.

En seri internete sahip ülkeler! Türkiye’nin küçük yükselişi!

Dünyanın en seri interneti hangi ülkelerde sorusu cevap buldu! İnternet hızına tarafından ülkeleri sıraladık! En hızlı internete sahip ülkeler sıralaması ile karşınızdayız. İşte Türkiye'nin sırası

Hazırladığı anasayfa tasarımı hakkında data veren Kevin Stewart, “Wikipedia’nın başlıca sayfa tasarımına ön plana çıkan dil seçimi ve daha keskin bir arama çubuğu gibi birkaç yeni şey ekledim.” ifadelerini kullandı.

Makale sayfasının tasarımını da büyük ortanda değiştiren Stewart, “Burası en çok zaman geçirdiğim yer. Wikipedia’ya dünya çapında milyarlarca kişi erişiyor. Renk kontrastı, yazı tipi boyutu ve hatta beyaz arka plandaki siyah metin gibi şeyler, içeriğin tüketilmesini fazla zorlaştırabilir. Bu yüzden daha kullanışlı bir makale sayfası geliştirdiğimi düşünüyorum.” dedi.

Font boyutu, gece modu, font rengi ve font tipi gibi seçeneklerin yer aldığı konsept tasarım, kullanışlılık açısından beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/yeni-web-standartlarina-uygun-wikipedia-konsept-tasarimi
Yorumlar

Kategori Haberler