Yapay akıl konusunda deneyime sahip MITOS mezunlarından oluşan bir ekip kadar kurulan bir Y Combinator girişimi Oda Studio, Navitas Capital liderliğinde 2.8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turuna, Collective Spark da katıldı. Şirketin öteki yatırımcıları aralarında Cenk Serdar, E62 Ventures, Emre Şarbak, Hans Tung, Firat Isbecer, Geometry Venture Development, Angel Investment Network, Brendan Lind, Kanca Ventures, Jonathan Wasserstrum, Nils Ratnathicam, Roger Beaman ve Zach Evanish gibi isimler ve şirketler bulunuyor.

Mert Karakuş, Hazal Mine Kansu ve Ege Özgirin göre kurulan şirket, bu yatırımı dünya çapında daha artı emlak yöneticisine, aracı kuruma ve pazar yerine gelmek için kullanmayı planlıyor.

Oda Studio platformu, yeni bir mülk satın elde etmek ya da kiralamak isteyen potansiyel müşterilerin ilk olarak zinde pazarlama araçları olan listeleme fotoğraflarına alaka duyması fikriyle hizmet veriyor. Oda, mülklerin fotoğraf kalitesini ve sunumunu otomatik olarak optimize ediyor. Fotoğrafları mobilya, dekor ve elektronik ile sahneliyor ve e-ticaret platformlarının ürünlerini listeleme fotoğraflarında öne çıkarmasına olanak sağlıyor. Kullanıcılar, ilan vermeden önce, fotoğraflarını Oda Studio web sitesine yükleyebiliyorlar. Oda'nın algoritmaları tamamen yazılım, en iyi kapak fotoğrafını otomatik olarak seçiyor ve görüş kalitesini iyileştiriyor.

Oda Studio, deneyimlerini optimize etmek ve tercihlerini anlayışlı olmak için müşterileriyle yakın meslek birliği içinde çalışıyor. Tip kullanımından elde edilen bilgiler, tescilli modellerini ilerletmek için sürekli olarak uygulanıyor. Ekibin bilgisayarlı görü ve CGI alanındaki uzmanlığı, en son sınır algılama ve segmentasyon modellerini kullanarak mülk fotoğraflarında iyileştirmelerin çabuk ve seçici bir şekilde uygulanmasına ihtimal tanıyor.

Oda Studio bugüne kadar ABD, Meksika ve Türkiye dahil almak üzere üç kıtada ve farklı alanlara yönlendirilmiş ülkelerde herif edindi. Şirketin teknolojisi, Mayıs 2021'deki lansmanından bu yanlamasına 1 milyondan fazla görünüm işledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/08/yapay-zeka-destekli-fotograf-gelistirme-cozumleri-sunan-oda-studio-navitas-capital-liderliginde-28-milyon-dolar-yatirim-aldi