Teşebbüs ekosistemimizin en popüler alanlarından biri haline gelen mobil oyun girişimlerinin her geçen gün yeni bir yatırım ile karşımıza çıktıklarını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kere sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında çekirdek öncesi yatırım turunu tamamlayan Agave Games, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Agave Games, göre aktarılan bilgilere tarafından girişim, tohum yatırım turunda 7 milyon dolar yatırım aldı. Agave Games'in 7 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Londra merkezli Balderton Capital'ın liderliğinde gerçekleşti. Balderton Capital'ın mobil oyun ekosistemimizin en kayda değer girişimleri aralarında bulunan Dream Games'in yatırımcıları aralarında yer aldığını da paylaşalım.

Söz konusu yatırım turuna, Balderton Capital haricinde ise Felix Capital ve 500 Istanbul da katıldı. Hatırlatmak icabında 500 Istanbul, Agave Games'in geçtiğimiz sene gerçekleşen çekirdek öncesi yatırım turuna da katılmıştı. Agave Games göre aktarılan bilgilere göre girişim, alınan 7 milyon dolarlık yeni yatırımı ekibini büyütmenin yanı sıra önümüzdeki 18 her tarafında hem iOS ayrıca de Android platformları için casual bulmaca oyunları geliştirmek için kullanacak.

Agave Games kurucuları

Alper Öner, Burak Kar, Baran Terzioğlu ve Oğuzhan Merdivenli kadar İstanbul'da kurulan Agave Games, şu lahza için 12 karakter bir ekibe sahip. Şu an için causal bulmaca oyunlarına odaklanan girişim, ilk oyununu ise önümüzdeki sunmayı hedefliyor.

Piyasadaki en yaygın ve uzun ömürlü gündelik bulmaca oyununu yaratmak için mobil oyun endüstrisindeki deneyimlerinden faydalanma fırsatına sahip olduklarını bildiren Agave Games kurucu ortağı ve CEO'su Alper Öner, Balderton ve Felix Capital'ın desteğine sahip olmalarının onlar için epeyce kayda değer olduğunu da sözlerine ekledi.

Yatırım ile ilgili açıklamalarda yer alan 500 Global ortaklarından Enis Hulli, Agave Games'in Türkiye'den çıkacak zinde bir oyun firması olma vizyonu ile birlikte keza dürüst yatırımcıları ayrıca de önemli yetenekleri kendine çekebilecek başarılı bir takıma sahip olduğunu belirtti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/10/yerli-oyun-girisimi-agave-games-7-milyon-dolar-tohum-yatirim-aldi