Yerli sosyal ağ idare platformu RADAAR'ı başlangıçta 2019 yılında sizlerle tanıştırmıştık. RADAAR, 2020 yılının sonunda TechOne Venture Capital'dan tohum yatırım bölge girişim, 2021 yılı baştan başa platforma eklediği özellikler ile dikkat çekti. 

Girişimler, ufak ve orta ölçekli işletmeler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve kurumsal firmalara hitap eden RADAAR, desteklediği sosyal ağ gamı, içerik skoru özelliği, stok kütüphanesi ve tasarım entegrasyonlarıyla sektördeki yenilikleri platformuna eklemekte çabuk davranıyor. 

Vimeo, Google My Business, YouTube ve TikTok Desteği 

RADAAR, 2021'de Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn'in yanı sıra  kişisel LinkedIn hesaplarını, Facebook gruplarını, Pinterest panolarını, Vimeo ve Google My Business lokasyonlarınıda desteklemeye başladı. Böylece bundan böyle RADAAR ile içeriğinizi bir defa hazırlayıp bütün bu sosyal ağ platformlarına aynı anda otomatik olarak yayınlayabilirsiniz. Bunun ötesinde girişim,  Webhook (Outgoing) desteği ile Slack veya Discord'ta bile içerik yayınlamaya imkan tanıyor. Ekibin 2021 ardına kadar YouTube ve TikTok desteğini de getirmek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiğini belirtmekte üstünlük var. Özellikle TikTok güya kısa video içeriklerin, kapalı Slack topluluklarının ve Discord sunucularının yükseliş gösterdiği bu dönemde, platformun bu içerik formatlarını desteklemesi mühim. 

Tavsiyeler: İçerik Skoru, Etiket Yöneticisi ve Paylaşmak İçin En İyi Süre

RADAAR, İçerik Önizleme özelliğinin ötesinde yeni geliştirdiği İçerik Skoru özelliği ile içeriğinizin daha fazla erişim ve etkileşim alması için size tavsiyelerde bulunuyor. Bu sayede içeriğiniz hemen şimdi yayınlamadan önce kalitesinden belirlenmiş olma fırsatı bulabiliyorsunuz.  

öte yandan içerik skoru ne dek olursa olsun, doğru zamanda paylaşmadığınızda yeterince erişim ve etkileşim almak pek mümkün değil. Bu noktada RADAAR'ın Paylaşmak İçin En İyi Zaman özelliğinden faydalanabiliyorsunuz.  Bu özellik, veriye dayalı olarak takipçilerinizi ve en aktif oldukları zamanı tahlil ediyor. Bu Nedenle size içeriğinizi paylaşmak için en yerinde gün ve saatleri önerebiliyor. 

Bunlara ilave olarak içeriklerinizi daha geniş kitlelere ulaştırmak için içten etiketleri bundan böyle kendi başınıza bulmak yerine  çalışarak süre kaybetmenize gerek değil. RADAAR'ın geliştirdiği Etiket (Hashtag) Yöneticisi'nden yararlanabilirsiniz. Bu özellik ile sosyal ağ profillerinizi büyütecek en etkili etiketleri bulabilir ve söz konusu etiketleri kullanım sıklıklarını görebilirsiniz. Keza etiketleri tekrar tekrar kullanmak üzere kaydedebileceğinizi de belitelim. 

Entegrasyonlar: Pixabay, Giphy ve Canva

Sizin de bildiğiniz üzere görsel içeren sosyal ağ içerikleri, metin içeriklerine kıyasla yaklaşık yüzde 650 daha artı etkileşim alıyor. RADAAR Stok Kütüphanesi özelliği ile sosyal medya yöneticilerinin ücretsiz görsel kaynaklarını tek bir alanda topluyor.  Özellik dahilinde aralarında Unsplash, Pexels, Pixabay ve GIPHY'in bulunduğu sektör lideri 6 bedava stok görsel kayanğı ile entegrasyon sağlıyor. 

Aynı şekilde RADAAR'ın Canva ve VistaCreate (Eski Crello) ile ayrı olarak entegrasyonlar gerçekleştirdiğini belirtelim. Böylece tek bir arayüzden ayrılmadan ayrıca görsel kaynaklara zahmetsizce erişiyor ayrıca de içerikleriniz için tasarımlar oluşturarak ve  benzer anda tüm sosyal medya hesaplarınızda paylaşabiliyorsunuz. 

Bu tasarım programlarına ilave olarak RADAAR'ın yeni getirdiği Resim Editörü özelliği ise diğer hiçbir yazılıma ihtiyaç duymadan fotoğraflarınızı sosyal medya platformlarına uygun halde yeniden boyutlandırmanızı sağlıyor. Hazırladığınız tasarımları Fotoğraf Editörü'nde düzenleyebilir, onlara filtre ya da yazı ekleyebilirsiniz.

Dosya Yönetimi: Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Box 

RADAAR'ın dosya paylaşımı alanında Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Box gibi bulut tabanlı depolama servisleri ile entegrasyon gerçekleştirdiğini de belirtmekte fayda var. Böylece içeriklerin yer aldığı dosyaları dilediğiniz yerden kolayca RADAAR'a yüklemeniz muhtemel. 

RADAAR'ın yeni geliştirdiği RSS Feeds entegrasyonu ise bambaşka içeriklerden ilham edinmek isteyenler için ideal.  Bu entegrasyon ile dilediğiniz web sitesini RADAAR'a bağlayabilirsiniz.  Bu sayede seçtiğiniz web sitelerinde meydana çıkan son içerikleri takip ederek, sosyal medya hesaplarınızda yayınlamak üzere paylaşım oluşturabilirsiniz.

Güncel çoğaltma verileri…

Girişimin özellikleri kadar büyüme verileri de çekici. RADAAR, AppSumo Marketplace'te 120 günde 4261 kod satarak 123 bin dolar net, yani 208 bin dolar brüt gelir elde etti. 

Girişim, AppSumo macerasının ardından aylık tekrar eden gelirini (MRR) artırmaya odaklandığını belirtiyor.  Bunun sonucu olarak şirketin, Kasım 2021 dahil elde etmek üzere 165 ülkeden, 8487 kullanıcıya ulaştığını söyleyelim. Bu verilerin yanı sıra şirket,  7148 faal abonelik ve 203 ücretli abonelik ile bir yılını doldurmadan aylık 3,295 dolar tekrar eden gelire (MRR) ulaştı.

Platforma suni akıl destekli metin üretim özelliği geliyor 

RADAAR ekibi, önümüzdeki dönemde daha pozitif entegrasyon sunmanın yanı sıra suni zeka destekli metin imal özelliği Floki'yi de yayına almayı planlıyor. Hem ekibin, içerik paylaşımını tamamıyla otomatikleştirmek için Akıllı Paylaşım özelliği üstünde de çalışmaya devam ettiğini ekleyelim. Girişimin  bu adımların arkasından adamakıllı  Sosyal CRM ve Raporlama özelliklerine odaklanacağını söylemekte avantaj var. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/09/yerli-sosyal-medya-yonetim-platformu-radaar-in-yeni-ozellikleri-ve-buyume-verileri