Açıklamayı devlete ait blog sitesinden yapan YouTube, Shorts için içerik üreten kişileri ödüllendireceğini duyurdu. Plana kadar platforma orijinal içerik üreten kişiler, oluşturulan 100 milyon dolarlık fon doğruca 2021 – 2022 tarihleri aralarında ödüllendirilecek.

Katılım koşullarında herhangi bir kısıtlamaya gitmeyen şirket yalnızca meslek ortaklarına yok, YouTube Shorts için içerik üreten herkesi programa dahil edecek. Son üç yılda platformdaki içerik üreticilerine 30 milyar dolardan artı ödeme yaptıklarını açıklayan YouTube, yeni mobil içerikleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

YouTube uygulamasındaki ve internet sitesindeki Shorts oynatıcısını daha geniş tutacağını da ifade eden platform, çok yakında burada reklam göstermeye başlayacak. Az Önce bu reklamların görünümünün nasıl olacağı belirli yok. Oysa şirket kullanıcılardan ve içerik üreticilerden gelen yorumları göz önünde bulundurarak şartların değişmesi yapacak.

sosyal ağ platformlarında içerik üreticileri çeken en büyük özelliğin para olduğunu düşünürsek epeyce mantıklı olan bu hamlenin, kısa zaman içerisinde  Shorts özelliğini popülerleştirmesi bekleniyor. Oysa nitelik, TikTok ya da Reels dek popüler olabilecek mi önümüzdeki süreçte kesin olacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/youtubedan-100-milyon-dolarlik-shorts-hamlesi
Yorumlar