Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar geçtiğimiz günlerde WhatsApp kullancılarının karşısına meydana çıkan ‘Mahremiyet sözleşmesi değişikliği onay ekranı’ birkaç gün boyunca kullanıcılar kadar tartışıldı. ‘Avrupa Bölgesi’ kullanıcılarının bu güncellemeden etkilenmeyeceğini ve bu bölgedeki kullanıcıların verilerinin Facebook şirketiyle paylaşılmayacağının duyurulmasının peşinde Türkiye’deki kullanıcıların tepkisi büyüdü ve alternatif uygulamalarda büyük yükseliş yaşandı.

WHATSAPP’DAN KAÇIŞTA İLK SEÇENEK TELEGRAM OLDU

Önceden WhatsApp’da yaşanan bağlantı sorunlarında da Telegram uygulamasının indirilme oranlarında büyük yükseliş yaşanmıştı ama WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi değişikliği Telegram’ı birincil defa en popüler mesajlaşma uygulaması haline getirdi. Telegram’ın WhatsApp’a göre daha kapsamlı özelliklerinin bulunması ve açık kaynak kodlu olması birincil tercih olmasını sağladı.

ELON MUSK’IN ÖNERİSİ OLAN SIGNAL’İN YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Türkiye’de daha önce artı talep görmeyen Signal, Elon Musk’ın WhatsApp’a aleyhinde tepki olarak önerdiği tatbik olmasıyla büyük yükseliş yaşadı. Türkiye’de en popüler mesajlaşma uygulamaları aralarında Telegram’dan sonra ikinci sırada Signal yer alıyor. Signal’in başvuru yapımcıları aralarında internet güvenliği konusunda ad yapmış kişiler yer alıyor.

SOSYAL AĞ KAMPANYALARININ ARDINDAN WHATSAPP KAN KAYBEDİYOR

Sosyal medyada başlatılan #WhatsAppSiliyoruz kampanyası kısa sürede Twitter’da Türkiye gündemine girdi ve birçok kesimden yardım görmeye başladı. Sosyal medyada başlatılan kampanyalarla WhatsApp’ın düşüşü de hızlandı. Google Play verilerine göre WhatsApp en popüler mesajlaşma uygulamaları aralarında 4. sıraya kadar geriledi.

Kaynak: www.sacitaslan.com