Tente günümüzde çıkıntı olarak bilinmektedir. Dağıtılmış faydaları bulunmaktadır. Yapıldığı binayı rüzgar, güneş, yağmur gibi doğa olaylarının şiddetinden korumaktadır.

Tente Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Binanın dış duvarına tutturularak yapılan çıkıntıya ya da ikinci bir kaplamaya tente denir.

Akrilik, pamuk veya polyester iplikten dokunmuş branda tarzı en fazla tercihe dilen tente tarzıdır.

Bunun yanında alüminyum, demir, çelik, branda, çelik, transparan, ahşap malzemeden oluşturulabilir. Bu malzemeler adamakıllı gerilmiş polyester kumaşa lamine edilerek kullanılır.

En çok mafsallı tente çeşidi seçim edilmektedir. Mahsul her ortamda kullanılmaktadır. Genelde lokanta, kafe, işletme ve evlerde kullanılır. Konforu, şık görüntüsü bulunmaktadır. İşletme, konut, kafe gibi binaların dış alanlarına monte edilir.

Tente Çeşitleri ve Modelleri Nelerdir?

Tente ürünü kullanımı ve yapısı gereği model ve çeşitliğe geniş çaplı olarak sahiptir. Bu çeşitlerden bazıları daha çok evlerde, bazıları daha çok meslek yerlerinde bazıları ise kafe gibi işletmelerde seçim edilmektedir.

Bina sahibinin tutku ve tercihine bırakabildiği gibi binaya uygun başvuru alanı da düşünülmektedir. Bu bilgilere kadar seçeneklerden en yerinde olan seçim edilmektedir.

İşte tente çeşitleri ve modelleri şöyle sıralanmaktadır:

Değişmez ve motorlu sistem

Çift kenarlı tente

Manuel tente

Mafsallı tente

Eğim ayarlı tente

Otomatik tente

Tek çevrili sisteme sahip tente

Spotlu sistem

Körüklü tente modeli

 

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/tente-nedir-nerelerde-kullanilir-tente-cesitleri-ve-modelleri-nelerdir-6476446