İhracat ve ithalat sektörünün taşımacılık faaliyetlerinin sıklıkla gerçekleştirildiği karayolu taşımacılığı, komple veya parsiyel olmak üzere tüm yükleri, hızlı ve %99,9 hasarsızlık oranı ile istenilen adrese ulaştırmaktadır.

Lojistik firmaları, etkin bir şekilde ürün gönderimi sağlamak için üst segment araçları bünyesine kazandırarak müşterilerin taleplerine hızlı bir cevap vermektedir. Dünya ticaretindeki dönüşüm, lojistik stratejik planlamaları da beraberinde getirir. Bu kapsamda karayolu taşımacılığı da ürün ve hizmet skalasında yeni oluşumların etkisiyle geliştirilir. Ekonomik bir taşımacılık faaliyeti olarak hem yurt içi hem de yurt dışı taşımacılığında karayolu tercih edilir. Ulusal ve uluslararası karayolu taşımacılığı, gerek kolaylığı gerekse cazip fırsatları ile lojistik sektöründe en yaygın kullanılan taşımacılık şeklidir.

Tüm Sektörlerde Aktarmasız Ulaşım Olanağı Sunan Karayolu Taşımacılığı Nedir?

Lojistik faaliyetlerinin bel kemiği olan karayolu taşımacılığı ile büyük bir taşımacılık organizasyonu gerçekleştirilir. E-ticaretten perakende satışa kadar sağlık, imalat, elektronik, otomotiv, tekstil, FMCG gibi tüm sektörlerde gerekli olan lojistik ihtiyacı için karayolu araçları aktarmasız ve hızlı çözümler üretir. Yük taşımacılığında hasarsız ve hızlı taşımacılık ve teslimat faaliyeti karayolu araçları ile yürütülür. Karayolu taşımacılığında ürünü gönderen ve alıcı arasında çeşitli protokoller yapılır ve ürünler istenilen adrese güvenli bir şekilde teslim edilir. Bir evin nakliyatından bir fabrikanın taşınmasına kadar çok geniş yelpazede sunulan karayolu taşımacılığı hizmeti, lojistik firması tarafından yürütülür. Oldukça esneklik ve kısa sevk süresi olanağı sunan karayolu taşımacılığı ile;

• Yükleme ve boşaltma işlemleri kolaylıkla yapılır,

• Tarifeli yüklemeler sıklıkla gerçekleştirilir,

• Kapıdan kapıya sevkiyat hizmeti sağlanır.

Sevkiyat kolaylığı ile öne çıkan karayolu taşımacılığında kötü hava koşulları, trafik ve çevresel faktörler gibi birçok olumsuzluğa karşı, lojistik firmasının stratejik planlama birimi, etkili yöntemler geliştirerek müşterilere kesintisiz hizmet sunmaktadır.

Yük Taşımacılığında Öne Çıkan Karayolu Taşımacılığı ve Sunduğu Avantajlar

Karayolu taşımacılığı, büyük yüklerde denizyolu ve demiryolu ile daha küçük yüklerde ise havayolu ile rekabet etmektedir. Ancak ürün, hammadde, mal veya yük taşımacılığında çok yönlü kullanıma açık olması sayesinde karayolu lojistiği oldukça avantajlıdır.

• Başlangıç ve varış noktasına aktarmasız ve hızlı bir şekilde ulaşabilmesi, yükün cinsine göre uygun olan bir taşıma aracı tedarik edilmesi, kısa mesafeli taşımalarda oldukça ekonomik olması başlıca avantajlarını oluşturur.

• Karayolu lojistiğinde firmaların taşımacılık hizmetleri aracısız bir şekilde yürütülür ve bu sayede ürünün kaybolma ihtimali minimuma iner. Lojistik sektöründe her geçen gün gelişen sigorta anlayışı sayesinde tüm taşımacılık işlemlerinde taşınan malın hasar ve kayıp gibi maddi zararlarından kaynaklanabilecek riskleri minimalize etmek mümkün hale gelir.

• Karayolu taşımacılığı 7 gün / 24 saat yükleme, taşıma, teslimat yapma imkanı sunar. Birden çok adrese en hızlı teslimatı yapabilmek mümkündür.

• Karayolu ile taşınan yük ve ürünlerde esneklik olduğu kadar farklı tonajlarda katı, gaz, ya da likit gibi birçok ürün güvenle istenilen adrese taşınabilir. Bu geniş ürün yelpazesi ile oldukça avantajlı bir hizmet türüdür.

• Doğru planlama ve uygun araçlar ile zaman ve maliyet avantajı sunar.

Güçlü altyapısı, yılları aşan tecrübesi, uzman ekibi ile etkin süreç yönetimini başarıyla yürüten SerTrans Lojistik ile profesyonel bir lojistik hizmetiyle tanışabilirsiniz. Firmanızın marka değerini ve güvenilirliğini artırmak için SerTrans Lojistik ile hemen iletişime geçebilir, karayolu taşımacılığı hizmetini güvenli eller ile yürütebilirsiniz.