Türkiye ve Bursa’ya pek çok farklı alanlarda sağladığı katma değerle adından söz ettiren Tofaş, Bursaspor Kulübü Futbol A Takımı’nın ev sahibi takım olarak maçlarını oynadığı Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda (Timsah Arena) tribün sponsoru oldu. 

Tofaş ve Bursaspor Kulübü arasında 9 Haziran 2016 Perşembe günü imzalanan sözleşme ile, geçen yıl hizmete açılan ve 44 bin kişilik kapasiteye sahip stadın Kuzey Tribünü’ne üç yıllığına Tofaş’ın ismi verildi.

Anlaşmayla ilgili konuşan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Şehrimizin futbol takımını, stadyumunda destekleyecek önemli bir sponsorluğa imza attığımız için mutluyuz. Bursaspor ile uzun zamandır görüşmelerimiz sürüyordu. Bu görüşmelerin sonunda kulübün maçlarının oynandığı Timsah Arena’da üç yıllığına tribün sponsoru olduk. Tofaş Tribünü’nün Bursaspor’a uğur getirmesini ve Bursaspor’un başarılarla Bursa halkını gururlandırmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Bursaspor Başkanı Ali Ay da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 
“Bursa'nın en önemli markası kuşkusuz Bursaspor'dur. Bursa'nın ve Bursa'dan dünyaya açılan bütün firma ve markaların kulübümüzle işbirliği içinde olduklarını görmek, bu şehrin insanına ve taraftarımıza gurur verir. Tofaş'ın Bursaspor'a isim sponsoru olması önemli bir işarettir ve kısa sürede stadın ismini, tribünlerini ve localarını Bursa markalarıyla buluşturacağımıza inanıyorum.”