TÜBİTAK'ın yatırım tabanlı girişimcilik takviye programı olan 2023-1 BiGG'in detayları paylaşıldı. Resmi web sitesi üzerinden aktarılan bilgilere tarafından TÜBİTAK, 2023-1 BiGG isimli yatırım tabanlı girişimcilik takviye programı dahilinde girişimlerden hisse alacak.

Program dahilinde desteklenmeye hak kazanan girişimciler için takviye tutarı, TÜBİTAK BİGG Fonu ile girişimin yüzde 3 hissesi karşılığında yatırım olarak aktarılacak. Girişimcilik proje desteğinin üst limiti ise 450 bin TL olarak belirlendi.

2023-1 BiGG'in başvurularının dün itibarıyla açıldığını da paylaşalım. Dün başlayan başvuru formu süreci 31 Mayıs 2023 tarihinde sonlanacak.

Başvuru yapan girişimcilerin iş fikirlerinin toplanması, değerlendirilmesi, seçilen iş fikirlerinin meslek planına dönüştürülmesine yönelik eğitim, rehberlik ve kuluçka hizmetleri ile iş fikirlerinin doğrulanması gibi süreçler ise uygulayıcı kuruluşlar kadar gerçekleştirilecek.

Uygulayıcı kuruluşlar aralarında ise değişik üniversiteler, yatırım şirketleri, finans şirketleri, bakanlık birimleri ve teknokentler gibi kayda değer kuruluşlar yer alıyor. İkinci aşamaya geçmeye hak şampiyon girişimlerin onaylanan iş planlarını 1 Haziran 2023 - 23 Haziran 2023 tarihleri arasında TÜBİTAK'a sunabileceklerini de paylaşalım. TÜBİTAK'ın 2023-1 BiGG programı ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/29/tubitak-yatirim-tabanli-girisimcilik-destek-programi-ile-girisimlerden-hisse-alacak/