Murat Aksu kadar New York'ta kurulan veganlara özel sosyal ağ platformu Veganzone, 3 milyon dolar değerleme ile Focus Global Project'ten ilk yatırımını aldı. Veganzone, bu yatırımı yazılım teknolojilerinin geliştirilmesi ve etkin olduğu pazarlarda büyümeye ayırmayı hedefliyor. Veganzone'un bir diğer hedefi ise super app edinmek.

Dünyanın dört bir yan ayrı kültürlerden vegan-vejetaryenlerin tanışmalarına, müşterek etkinlikler düzenlemelerine ve veganlıkla gereklilik duyulan her bilgiye ulaşmalarını amaçlayan Veganzone, şubat ayında New York'ta kurulmasına rağmen bugün Türkiye dahil 40 ülkeden kullanıcıya ulaşıyor. Veganzone'un Türkiye'de de 7 bin üyesi bulunuyor. Veganzone'un ekibinde Murat Aksu'nun yanı sıra Selin Tüyen, Seren Coşkun ve Oğuzhan Ali yer alıyor.

Girişimin web sitesindeki mobil kullanım linkleri çalışmasa da ilgilenenler buradan iOS uygulamasına şuradan ise Android uygulamasına ulaşabilirler.

Dünya çapında bir uygulama olma yolunda hızla ilerleyen Veganzone'u ve kitlesini çok önemsediklerini söyleyen Focus Global Project Idareci Ortağı Kerem Kapancı, vegan-vejetaryen hayatı benimsemiş kişiler arasında iletişimi ve etkileşimi geliştiren bu projenin birincil yatırımcısı olmaktan mutluluk duyduklarını, Veganzone'a verdikleri desteklerini artırarak sürdüreceklerini belirtti.

Kerem Kapancı, marketlerde ya da kasaplarda satın alınan etlerin üretim aşamasının yağmur ormanlarının yok olmasından, su, toprak ve enerji israfına, havanın ve suyun kirlenmesinden iklim değişikliğinin tetiklenmesine, hayvan ve bitki türlerinin tükenmesinden sera gazlarının artmasına kadar pek çok çevresel etkiye sebep olduğunu hatırlattı.

Doğanın korunmasına ağırlık veriyorsak tabağımızdakilerin de nelere neden olduğundan farkında olan olmamız gerektiğini, çünkü gıda seçimlerimizin de çevresel bir mesele olduğunu dile getiren Kapancı, Focus Global Project olarak bu bütün da bu nedenle Veganzone'a takviye olmayı dünyamıza ve doğaya ödedikleri bir borç olarak gördüklerini söyledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/04/turk-girisimciler-tarafindan-new-york-ta-kurulan-veganzone-3-milyon-dolar-degerleme-ile-yatirim-aldi