Sedat Peker, yayımladığı videolarda, Bodrum'da lüks otellerde tatil yapan isimlerle ilgili iddialarda bulunmuştu.

İddialara kadar; Veyis Alev ilk kez elde etmek üzere birçok gazeteci, hak mensubu, bürokrat Paramount Otel'de bedava tatil yapmıştı.

Peker, otelin kara para temize çıkartma suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz göre el konulduğunu ileri sürmüştü.

Sezgin Baran Korkmaz, Eylül 2018’de Kingston kardeşler ile Lev Aslan Dermen (Levon Termendzhya) ABD’de FBI tarafından yakalanıp tutuklandığında gündeme gelmişti. ABD’li savcılara göre suçlamaların odağında yer alan bu şahısların Türkiye’de mali varlıkları ve yatırımları bulunuyordu. 2016’da alınan Bora Jet de bunlardan yalnızca biriydi. Bu kabahat halkasının öteki ucundaki birey de Sezgin Baran Korkmaz’dı.

Türkiye’de farklı alanlara yönlendirilmiş varlık şirketleri üzerinden bir takım oteller, fabrikalar, şirketler Korkmaz’a geçmişti…

OTELE NE OLDU?

Sezgin Baran Korkmaz, hakkında başlatılan soruşturmadan sonra yurt dışına kaçtı. Şu lahza firari durumda… Bazı şirketlerine el koyuldu.

İddiaların odağındaki Paramount Otel ise, “Duja Otel” grubuna dahil oldu ve ismi Be Premium olarak değiştirildi.

Otelin yeni sahibi ise, Şaban Kayıkçı isimli bir işadamı…

DİĞER OTELİN SAHİBİ DE O!

Türkiye, Bodrum Paramount Otel’i konuşurken, Odatv, SBK’nın bir diğer oteline ve otelde yaşananlara okuyucularına aktarmıştı. Bodrum Paramount Otel’in yakınında yer alan Kervansaray Otel, Bodrum’un manâlı turizm tesislerinden biriydi.

Kervansaray Oteli'nden Kamuoyu Yakma Platformu'na yapılan açıklamada, otelin 04 Ağustos 2015 tarihinde 10 yıllığına kiraya verildiği açıklanmıştı. Takvim ise 1 milyon 8 bin dolar kira bedeli alınacağı belirtilmişti.

Turizm dünyasında kira anlaşması tartışılırken, Korkmaz planını devreye sokmuştu. Bodrum Kervansaray Oteli’ne ödeyemediği borçlarından nedeniyle haciz konulmuştu. Oteli, değerinin az daha sözde fiyatı olan 47 milyon TL’ye alan Mega Varlık şirketiydi. Şirketin sahibi ise Jacob Ortell Kingston’du. Yani ABD’de FBI’nın soruşturduğu, Korkmaz’ın da ilişkide olduğu kişilerden biri…

İddiaya tarafından, Mega Varlık, otel yönetimine borç vermiş, sonradan da temlik alacaklısı olarak, oteli sözde fiyatına almıştı. Sezgin Baran Korkmaz, Mega Varlık üzerinden kiraladığı otelin sahibi olmuştu.

Aradan kısa bir vakit geçtikten daha sonra, 463 odalı otelin yeni sahibi Mega Varlık, 2018’de otelin satışı için bir dizi görüşmeler yürütmeye başlamıştı. Dev otel Diyarbakırlı olan, bambaşka sektörlerde etkinlik yürüten Şaban Kayıkçı’ya 30 milyon Euro’ya (o dönemli kurla 225 milyon TL) satılmıştı.

Kısa zamanda gerçekleşen iki satış işleminin arasındaki fark ise takriben 180 milyon TL olmuştu. Yeni patron Şaban Kayıkçı ise otelin adını Duja olarak değiştirmişti.

KAYIKÇI KİMDİR?

Korkmaz’ın sahibi olduğu ve iddialarla Türkiye’nin gündemine oturan her iki otelin de yeni şimdiki sahibi Şaban Kayıkçı oldu.

Diyarbakırlı Şaban Kayıkçı’nın, deniz taşımacılığı, gayrimenkul geliştirme ve petrokimya alanlarında faaliyetleri bulunuyor. Kayıkçı bununla beraber Asya Gaz AŞ’nin de sahibi konumunda. Asya Gaz, İran’ın en büyük gübre üreticisi Razi Petrochemical'i bölge konsorsiyumun içinde de yer almıştı.

Kayıkçı, birçok şirketin idare kurulunda bulunuyor. Haliçport olarak bilinen projeyi üstlenen Haliç Altın Boynuz Marina şirketinde de Fettah Tamince’yle ortaklığı bulunuyor.

Sami Menteş / Odatv.com

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/turkiyenin-konustugu-paramount-otelin-yeni-sahibi-kim-haberi-534171