Twitter, haberleri özetleyen bir kullanım olan Brief'in arkasındaki ekibi işe aldığını duyurdu. Yapılan açıklamalara tarafından Brief ekibi, Spaces ve Explore gibi özellikleri destekleyen projeler üstünde çalışacak. Twitter, anlaşmanın şartlarıyla ilgili ayrıntıları paylaşmayı reddetti, ancak şirketin sözcüsü Twitter'ın Brief'i satın almadığını belirtti, yani şirket sadece ekibi işe almış oldu.

bununla beraber Brief uygulaması 31 Temmuz'da kapanacak ve aboneler salı gününden itibaren bu değiştirme hakkında bir bildirim almaya başlayacaklar. Oysa uygulamanın App Store'da kalacağı belirtildi.

Brief kurucusu ve CEO'su Nick Hobbs, Brief uygulamasının tek tasarımcısıydı ve daha önce Google'da otonom vasıta projesi, iOS uygulaması ve giyilebilir artırılmış hakikat cihazları üzerinde çalışan ürün müdürü olarak görev yapmıştı. Twitter ekibin, Twitter'ın Experience.org grubuna katılacağını söyledi.

Twitter'ın Keşfet bölümü her ne kadar platformun haberleri öne çıkardığı bölümü olsa da bu alanda bazı eksiklikler mevcut. Bu bölge, Brief uygulamasının sunduğu gibi, haberleri esas gerçeklere indirgemek ve dengeyi sunmak için kapsamlı bir yaklaşma sunmuyordu. Mevcut işe alımlar bu yaklaşımı değiştirecek gibi duruyor. Ayrıca Twitter'ın kendi abonelik hizmeti olan Twitter Blue'da da yerleşik bir tür haber odaklı ürün hayata geçirebilir. Ayrıntı henüz net bir şekilde paylaşılmadığı için bu konu hakkında açıklama yerine getirmek için de erken.

Twitter geçtiğimiz sene haber uygulaması Scroll, podcast uygulaması Breaker, ekran paylaşım uygulaması Squad ve API entegrasyon platformu Reshuffle gibi platformları satın almıştı. Keza aracısız olarak entegre ettiği haber bülteni platformu Revue gibi ürünleri de satın almıştı. Her ne dek doğrudan doğruya bir satın alım olmasa da Brief'i de bu noktada konumlandırmak mümkün. Twitter'ın bu kapsamda ne gibi yeniliklerle geleceğini ise şimdiden merak etmeye başladık.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/28/twitter-abonelige-dayali-haber-uygulamasi-brief-in-arkasindaki-ekibi-ise-aldi