İnternet fenomenlerinin paylaşımları binlerce beğeniyle karşılansa da ara sıra eleştirilere ve tartışmalara da neden olabiliyor. Darı’da da ünlü bir fenomenin paylaşımları tartışma yarattı.

Darı polisi soruşturmalarına kadar; Salma Elshimy isimli ünlü fenomen Instagram, TikTok ve YouTube’daki hesaplarında genel ahlakı rencide eden video klipler yayınlıyor. Ve Darı’ın İskenderiye kentinde bulunan Parasal ve Ticari İşler Savcılık teşkilatından yetkililer, meşhur büyük ceset model ve blog yazarı Salma El-Shimi’nin tutuklanmasına karar verdi.

Darı’da yaşayan fenomen, bedensel gelir karşılığında sosyal medyada uygun olmayan içerik yayınladığı gerekçesiyle iki sene hapis cezasına çarptırıldı.

Genç kadın, uygun olmayan içerik yayınlamak ve sosyal ağ platformlarını kötüye kullanarak Mısır toplumunun değerlerini zedelemekle suçlandı. Mahkeme kadar 2.600 pound (takriben 63 bin lira) para cezası verildi. Keza bilgisayarına ve cep telefonuna da el koyuldu.

El-Shimi’nin yayınladığı videoların uygunsuz olduğu, takipçi çoğaltmak için yaptığı ve fiziksel kazanç sağlamak için oluşturulduğu için de yaptıklarının fuhuş olarak sınıflandırılabileceği belirtildi. Savcılar, El-Shimi’nin yaptıklarının insanları fuhuşa cesaretlendirmek olduğuna karar verirse, üç yıla dek hapis cezasına çarptırılabilir.

El-Shimi’nin başı birincil kez polisle derde girmiyor. Meşhur fenomen, Aralık 2020’de Kahire’nin eteklerinde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan 4.700 yıllık Basamaklı Zoser Piramidi’nin önünde Kleopatra kılığına girerek resim çekimi yaptığı için de tutuklanmıştı.

Eski Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mostafa Waziri’nin antik yerlere saygısızlık eden herkesin ciddi şekilde cezalandırılacağı konusunda uyardığı fotoğraf çekimi hem kışkırtıcı ayrıca de agresif olarak nitelenmişti.

Ancak genç model, yaptıklarının yerel turizmi ilerletmek olduğunu ve polisin de büyük ceset çekimi olduğu için kendisine müdahale ettiğini, çelimsiz bir manken olsaydı böyle bir tutuklama yapılmayacağını bahis etti.

.Salma Elshimy. Egypt arrests photographer for sexy Pyramids photoshoot showing a model wearing a revealing ancient costume Egyptian police have detained a photographer for disrespect following shoot Salma al-Shimi was pictured in an ancient costume by the Pyramid of Djoser The model had been pictured wearing a shore Pharonic-style dress near Cairo

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/unlu-isim-instagram-ve-tiktok-paylasimlari-nedeniyle-tutuklandi-fuhusa-tesvikle-suclaniyor.html