Aralık 2020’de yeni sözleşme ile ilgili izah etme yapan şirket, birçok kullanıcı göre eleştiri yağmuruna tutuldu. Hükümetlerin ve kullanıcıların tepkisini çeken olayın ardından WhatsApp, geri adım atmak zorunda kaldı.

Facebook çatı şirketine ait olan uygulamalar, sanının tersine Aralık ayından bu yana yaklaşık 150 milyon etkin kullanıcı kazandı. Yeni kullanıcı sözleşmesi duyurulduktan sonradan WhatsApp uygulamasını silen çoğu kullanıcı belli bir süre daha sonra her tarafta yükledi.

WhatsApp’ın yeni özelliği betada gözüktü

WhatsApp beta aşamasında yeni bir özelliği test etmeye başladı. Yeni güncelleme ile WhatsApp, yazılan mesaja kadar çıkartma önerileri sunacak.

WhatsApp sözcüsü, “WhatsApp’ın yenilenen kullanıcı sözleşmesi  hakkında bilgilendirdiği kullanıcıların büyük çoğunluğu güncellemeyi kabul etti. Uygulamamız büyümeye devam ediyor. 15 Mayıs’ta sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılara şimdilik herhangi bir yaptırım uygulanmayacak.” ifadelerini kullandı.

Birkaç hafta içerisinde sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların uygulamanın bazı özelliklerini kullanamayacağı tahmin ediliyor. WhatsApp, 2016 yılında değiştirilen mahremiyet politikası doğru telefon numaraları ve cihaz bilgileri gibi açıklanmış alıngan verileri Facebook ile paylaşıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/whatsapp-kullanici-sozlesmesi-ile-ilgili-yeni-gelisme
Yorumlar

Kategori Haberler