Depremzedeler için toplanma alanları, tesisler, oteller ve gönüllü evleri gibi kalacak yerleri gösteren bir platform olan Kalacakyer.org'u kısa zaman önce sizlere aktarmıştık. 6 Şubat'ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler sebebiyle halen pek fazla vatandaşımız yardım bekliyor.

Depremler ile birlikte özellikle sosyal medyada yardım talepleri ile birlikte adreslerin paylaşıldığını görüyoruz. Gönüllü bir yazılımcı grubu, tüm yardım taleplerini tek bir noktada bir araya getirmek için Deprem Yardım Projesi isimli bir projeyi hayat geçirdi. 

Kısa süre önce Depremyardim.com adresi üzerinden kullanıma sunulan proje, ayrıca destek için adres bildirimi gerçekleştirmek keza de kayıtlı takviye taleplerine ulaşmamızı sağlıyor. Depremyardim.com web sitesi içinde şu an 29 binden pozitif açıklanmış destek talebi bulunuyor. 

Depremyardim, il ve ilçe bazlı arama yapmanıza da ihtimal sağlıyor. Deprem Destek Projesinin GitHub sayfasındaki açıklamayı altında bulabilirsiniz.

Twitter, Instagram, Whatsapp ve farklı alanlara yönlendirilmiş web siteleri gibi ayrı kaynaklardan gelen tüm yardım çağrılarını topluyoruz ve bu veriyi sahada kullanılmak üzere manalı, arıtılmış ülkü getiriyoruz. Amacımız veri teknolojilerini kullanarak ilgili kurum ve STK'lara yardımcı olmak ve felaket zamanlarında açık bir data platformu sağlamak.

Depremyardim projesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/07/depremyardim-com