MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevinden alındığı iddia edildi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevinden alınarak Tokyo Büyükelçisi olarak atandığı iddia ediliyor.

Ankara'dan gelen bir diğer son dakika haberi de Dışişleri Müşteşarı Feridun Sinirlioğlu'yla ilgili oldu. Sinirlioğlu'nun da görevinden alınarak New York Büyükelçisi yapıldığı söyleniyor.

Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı görevinden alınması sonrası akıllardaki soru yeni MİT Müsteşarı'nın kim olduğu yönünde. 

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık görevinden istifası sonrası bürokrasi kulisleri yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da görevden alınacağı iddialarıyla sarsılmıştı. Ankara'dan bugün gelen son dakika haberlerine göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan görevinden alınarak Tokyo Büyükelçiliği'ne atandı. Hakan Fidan'ın görevden alınacağı iddialarının basına sızdığı günlerde bir diğer iddia da yeni MİT Müsteşarı'nın emekli Albay Levent Göktaş olacağı yönündeydi.

HAKAN FİDAN'IN YERİNE LEVENT GÖKTAŞ GELİYOR İDDİASI

Albay Levent Göktaş, Ergenekon Davası'nda tutuklanmış ve uzun süre Silivri Cezaevi'nde kalmıştı.

Yine kulislerdeki iddialara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimler Levent Göktaş ile bir süredir temas halindeydi. Göktaş görüşmelerde 'terörü 1 yılda bitiririm' sözü verdi ve MİT'te kendi ekibini kurma şartı koydu.