“Kitap kardeşliği’ duygusuyla evlerdeki kitapların bağışlanarak, şehir merkezlerinden uzaktaki ilk ve orta okulların yanı sıra huzurevlerinde kütüphanelerin kurulması hedefiyle ‘Gülümseyen Kitap’ projesi hayata geçti.İSTANBUL (İGFA) - Halkbank, ülke çapındaki yaygın ağının katkısıyla, kitap okuma alışkanlığını geliştirecek yeni bir kampanya başlattı.

Yurt çapında kitaplara erişimi kolaylaştıracak sosyal bir çalışmaya imza atıyor. Bankanın genel müdürlük personeli, şube çalışanlarından oluşan geniş bir gönüllü ekibi ve Medikal Turizm Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Gülümseyen Kitap’ projesiyle, köy okullarına ve huzurevlerine kütüphaneler kazandırılması amaçlandı.

Kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesi temelinde sosyal katılımcılığın da geliştirilmesi için hayata geçirilen proje ile evlerdeki okunmuş veya okunmayan, atıl bekleyen kitaplar potansiyel yeni okuyucularla buluşturulmuş olacaklar.

HEDEF, EN AZ 50 BİN KİTAP BAĞIŞI

Bir yılda en az 50 bin kitaba ulaşmayı ve 500 ilköğretim okulunda, ayrıca çeşitli huzurevlerinde kütüphanelerin oluşturulmasına katkıda bulunmayı hedeflendi.

KİTAPLAR NASIL BAĞIŞLANACAK?

Bağışçıların iletmek istediği kitaplar Halkbank şubelerine elden teslim edilebilecek.

Proje destekçilerinin gönüllük çerçevesindeki katılımlarıyla ihtiyaç görülen eserlerin bakım, onarım, tasnif ve envanterleme işlemleri yapıldıktan sonra, kitaplar belirlenecek okul ve huzurevlerinin tercihlerine göre kütüphanelerini zenginleştirmek ve gönderilmek üzere hazır hale getirilecek.

Proje kapsamında bağışlanan kitaplar için Türkiye’nin değişik bölgelerinde belirlenen köy okullarının öğretmenleri ile irtibata geçiliyor. Bir yıl devam etmesi planlanan projede kitaplar, köy okullarının bulunduğu bölgedeki Halkbank çalışanlarının desteğiyle okullara teslim edilecek.