İnsan Suresi 28. ayeti ne anlatıyor? İnsan Suresi 28. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

İnsan Suresi 28. Ayetinin Arapçası:

نَحْنُ خَلَقْنَاهُمْ وَشَدَدْنَٓا اَسْرَهُمْۚ وَاِذَا شِئْنَا بَدَّلْنَٓا اَمْثَالَهُمْ تَبْد۪يلًا

İnsan Suresi 28. Ayetinin Meali (Anlamı):

Oysa onları yaratan, tüm organlarını damar ve kaslarla birbirine sımsıkı bağlayıp yaratılışlarını sapasağlam yapan biziz. Dilediğimiz süre onları helâk eder, yerlerine kuşkusuz benzerlerini getiririz.

İnsan Suresi 28. Ayetinin Tefsiri:

Kâfirlerin Peygamber’e ve Kur’lahza’a karşısında gelmelerinin en önemli sebebi, Allah’ı unutmaları, çok ağır ve dehşetli bir gün olan kıyâmeti hiç hesaba katmamaları, tüm sevgi ve himmetlerini dünyanın peşin ve fâni zevklerine bağlamalarıdır. Allah’tan ve âhiretten gaflet, insanın başına böyle büyük bir belâ açmaktadır. Bu sebeple, ilâhî kudreti hatırlatarak gafilleri uyandırmak üzere dikkatler, insanın yaratılışı üzerine çekilir. İnsanı yoktan yaratan, mafsallarını ve azalarını kaslarla, damarlarla, derilerle birbirine bağlayarak onu sapasağlam yapan ilâhî kudret, muhakkak onun üstünde istediği tasarrufa sahiptir. Dolayısıyla dilediği zaman onları helak etmeye, onların yerine aynı cinsten ama karakterleri bunlardan öbür, mesela Kur’an’a ve Peygamber’e itaat edecek diğer millet getirmeye; dilerse onları sıhhatliyken hasta etmeye, güzelken çirkinleştirmeye, şekil ve suretlerini değiştirmeye; dilediğinde de ölümlerinden sonra onları diriltmeye kadirdir. İşte Kur’an bu gerçekleri hatırlatmak için gelmiştir:

İnsan Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

İnsan Suresi 28. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/insan-suresi-28-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html