İnşikak Suresi 20. ayeti ne anlatıyor? İnşikak Suresi 20. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

İnşikak Suresi 20. Ayetinin Arapçası:

فَمَا لَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَۙ

İnşikak Suresi 20. Ayetinin Meali (Anlamı):

Böyleyken onlara ne oluyor ama inanmıyorlar?

İnşikak Suresi 20. Ayetinin Tefsiri:

Onlar, kendilerini hakka davet eden Kur’lahza’a inanıp itaat etmemektedirler. Halbuki onlardan beklenen iman ve itaattir. Bunu yapmadıkları takdirde onları bekleyen can brülör bir azaptır. Çünkü, ancak iman edip sâlih amel işleyenler azaptan kurtulup, kesintisi olmayan, bitip tükenmek bilmeyen bir mükâfata erişebileceklerdir.

21. âyette, Kur’lahza okunurken secde etmeyen kâfirler kınandığı için bir kısım fakihler, bu âyet okunduğunda secde edilmesi gerektiğini söylemişlerdir. Ebû Hanîfe (r.h.) burada secde etmenin vacip olduğu kanaatindedir.

Derhal gelmekte olan Burûc sûresi, bilhassa İnşikak sûresindeki “Oysa Allah, onların içlerinde ne gizlediklerini çok iyi bilmektedir” (İnşikâk 84/23) âyetiyle göze çarpan buyrulduğu üzere kâfirlerin mü’minlere karşı besledikleri öfkeye ve mü’minlerin onlardan gördükleri mihnete katlanarak Allah yolunda şehadet ile büyük bir feyze ereceklerine ve Kur’ân’ın şanına uyarı çekiyor:

İnşikak Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

İnşikak Suresi 20. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/insikak-suresi-20-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html