Ramazan ayında makyaj yapmak caiz midir? Oruçluyken makyaj yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken oje sürmek orucu bozar mı? Orucu bozan ve bozmayan durumlar nelerdir? 

Ramazan ayı mübarek aylardan biridir, bu ayda Türkiye'nin dört bir yanında bulunan insanlar oruç tutmaktadırlar. Oruç her Müslüman Farz kılınan bir ibadettir.Kadınların oruç iken ruj sürmesi ve makyaj yapması ile ilgili dini hükümler nelerdir? Ruj sürmek orucu bozar mı?Makyaj yapmak orucu bozar mı? Bunlar niyetli iken dikkat edilmesi gereken hususlardır.



Orucun bozulması için ağızdan birşeyler girip mideye inmelidir. Oruç ancak bu durumda bozulur. Ruj sürmek orucu bozmaz ama dudaktaki ruj yalanıp da tadı alınırsa bu durumda orucunuz bozulur. Tehlikeye atmamak için hiç sürmemek daha hayırlıdır. Peygamber Efendimiz zamanında makyaj malzemeleri olmadığı için o zamanlar oruçlu iken sürme çekilebilirdi.Makyaj yapmakta bir sakınca yoktur. Ancak ağız yoluyla midenize giderse orucunuz bozulur.

Kolanya veya parfüm sürülmesinde de bir sakınca yoktur. Ancak kokulara hassasiyetiniz varsa oruç iken kullanmayınız mideniz bulanabilir. Oruç iken yapılması orucu bozacak davranışlara çok dikkat din bilerek orucu bozamk çok günahtır.