Meâric Suresi 33. ayeti ne anlatıyor? Meâric Suresi 33. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Meâric Suresi 33. Ayetinin Arapçası:

وَالَّذ۪ينَ هُمْ بِشَهَادَاتِهِمْ قَٓائِمُونَۖ

Meâric Suresi 33. Ayetinin Meali (Anlamı):

Onlar, şâhitliklerini doğruca yaparlar.

Meâric Suresi 33. Ayetinin Tefsiri:

Çünkü Ulu Allah çoğu hakkın sahibini bulmasını şâhitlik görevinin yerine getirilmesine bağlamıştır. Bu bakımdan âyet-i kerîmelerde, şâhitlik yapmaktan sakınmak yasak (Bakara 2/282), yargılanma esnasında şâhitliği gizlemek yasaklanmış (Bakara 2/283), özellikle de bir tarafa cereyan göstermeden ve gerçeği saptırmadan doğrunun yerini bulması için şâhitlik yerine getirmek emredilmiştir:

“Ey iman edenler! Kendinizin, belli başlı-babanızın ve yakın akrabanızın karşı bile olsa, Allah için dürüst dürüst şâhidlik yaparak, adâleti özenle ayakta tutan kimseler olun! Hakkında şâhidlik yaptığınız kimse zengin de olsa fakir de olsa böyle davranın. Çünkü Allah, ikisine de sizden daha yakındır, hâllerini daha iyi bilir. Şu hâlde, sakın âdil davranmaktan yüz çevirip nefsin arzularına uymayın. Eğer dilinizi eğip büker, gerçeği olduğu gibi söylemekten çekinir ya da tamamen ondan yüz çevirirseniz, başınıza geleceği siz düşünün! Zira Allah, yaptığınız her şeyden hakkıyla haberdârdır.” (Nisâ 4/135)

Burada şâhitliği doğru olarak gerçekleştirmek, mümin ruhun karakteristik bir özelliği olarak sunulmuştur. Zira bu, kul hakları açısından gözetilmesi gereken bir emanettir.

Son olarak mü’min ruhun karakteristik özellikleri namazla başladığı gibi yeniden namazla bitmektedir.

Meâric Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Meâric Suresi 33. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/mearic-suresi-33-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html