Meâric Suresi 44. ayeti ne anlatıyor? Meâric Suresi 44. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Meâric Suresi 44. Ayetinin Arapçası:

خَاشِعَةً اَبْصَارُهُمْ تَرْهَقُهُمْ ذِلَّةٌۜ ذٰلِكَ الْيَوْمُ الَّذ۪ي كَانُوا يُوعَدُونَ

Meâric Suresi 44. Ayetinin Meali (Anlamı):

Bu sırada dehşet ve kederden gözleri baygın düşmüş, kendilerini tepeden tırnağa zillet bürümüştür. İşte tehdit edilip durdukları gün, bugündür!

Meâric Suresi 44. Ayetinin Tefsiri:

Kabirlerden çıkanların kendine dürüst koştukları نُصُبٌ (nusub) iki mânaya gelir:

Birincisi; bundan niyet puttur. Müşrikler dünyada putlarına nasıl koşarak gidiyorlardı ise, o gün hesap meydanına da böylece süratle getirileceklerdir.

İkincisi; yarış yapan koşucular, nasıl dikilmiş nişanları maksat alarak birbirleriyle yarışarak koşarlarsa, bunlar da hesap yerine öylece şipşak koşacaklardır.

Ama dünyadaki Allah Resûlü (s.a.s.) ve mü’minlerle alay ettikleri zaman ama şımarıklık, neş’e ve sevinçleri olmayacaktır. Tersine nefret ve kederden gözleri yere düşmüş, tepeden tırnağa kendilerini kaplayan zilletle kibirleri kırılmış, onurları yerle bir olmuş, utançlarından başlarını kaldıracak halleri kalmamış bir halde olacaklardır. Allah bizleri böyle feci âkıbetten muhafaza buyursun! Amin!

Allah Teâlâ’nın geleceğe ait görülecek işleri değiştirecek, istediğini istediği şekilde yapacak kudretini haber verip büyük bir tehditle son bulan Meâric sûresini, bu kudreti mazîde görülmüş bir örnekle izah ederek benzer davayı dile getiren Nûh sûresi takip edecektir.

Meâric Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Meâric Suresi 44. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/mearic-suresi-44-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html