Nâziât Suresi 13. ayeti ne anlatıyor? Nâziât Suresi 13. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Nâziât Suresi 13. Ayetinin Arapçası:

فَاِنَّمَا هِيَ زَجْرَةٌ وَاحِدَةٌۙ

Nâziât Suresi 13. Ayetinin Meali (Anlamı):

Halbuki o hiç de şiddet yok, bir tek haykırışa bakmaktadır.

Nâziât Suresi 13. Ayetinin Tefsiri:

10. âyette yer alan اَلْحَافِرَةُ (hâfire), bir işin birincil durumu, kişinin birincil hali, yürüdüğü yol ve çukur mânalarına gelir. Onlar bu sözleriyle: “Öldükten sonradan dirilip tekrar birincil durumumuza mı getirileceğiz? Yeniden hayata mı döndürüleceğiz?” seslenmek isterler. نَخِرَةٌ  (nehıreh) ise çürümüş, ufalanmış, delik deşik olmuş, rüzgârla savrulan, esinti estikçe ses veren kemik demektir. Bu sözleriyle de, canlılıktan bu dek uzakta olan kemiklerin diriltilmesinin düş olduğunu iddia ederler. Halbuki bu, Allah’ın baki kudretine kadar fazla basit bir iştir. Sadece bir çağrıya bakmaktadır. O çağrı yapılınca, cümbür cemaat aniden o Ulu Duruşma’de toplanacaktır. اَلسَّاهِرَةُ (sâhire), geceyi uykusuz geçiren, sahra, düz alan gibi mânalara kazanç. Mahşerde korkudan kimsenin gözüne uyku girmeyeceği için ona da “sahire” denmiştir. Çağrıyı duyanlar hemencecik o meydanda toplanırlar. Orası o kadar heybetli ve dehşetli bir mahkeme meydanıdır ancak, orada kimsenin gözüne uyku girmez. Korkudan uyuklamak mümkün değildir. Orada her can uyanıklığın en sınır noktasındadır.

Bu yüzden Peygamber’e ve mü’minlere gereken İslâm’ı yaşayıp yaşatma, beyanat edip öğretme yolunda inkârcılara karşısında sabırla göğüs germeleridir. İşte size bu hususta son derece işaret bir örnek:

Nâziât Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Nâziât Suresi 13. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/naziat-suresi-13-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html