Düş deyimcileri tarafından çoğunlukla negatif olarak açıklanan düşte su baskın görmek, gören şahıs için makûs haberlere delalet olarak sayılır. Parasal ve manevi kasvetlerin baş göstereceğine yorulan bu ve eşleri düşlerde su baskın; düşman, hastalık ve bela olarak deyim edilmiştir. Düşda su baskın görmek için yapılan yorumlar, görülen düşün gidişatına göre değişiklik gösterebilir. Düşda su baskın görmek ve su baskın baskını, su baskın olduğunu, su baskına kapıldığını, su baskından kurtulduğunu, duru veya lekeli su baskın suyu, dağdan su baskın geldiğini görmek gibi eşi düşlerin deyimlerini sayfamızda mevzu başlıkları ile derledik.

DÜŞTE SU BASKIN GÖRMEK NE DEMEKTİR?

Cafer’i Sadik RA diyor ki: Düşda su baskın görmek, dört biçimde deyim olunur: Büyük düşman, gaddar bir devlet başkanı, galibiyet kazanmış asker, fesat ve fitne. Düşda su baskın görmek güçlük, darlık ve meşakkat olarak değerlendirilir. Düşda su baskın olduğunu görmek aile yaşamında da bazı ihtilafların, fikir ve görüş ayrılıklarının olacağına, aile içinde bir müddet ağız tadının olmayacağına delalet eder. Düşda su baskın olduğunu gören şahıs işini kaybederek yokluğa düşebilir ve sıhhat problemleri yaşayabilir. Aynı zamanda şahsın iş ve ticaret yaşamında onu bertaraf etmek ve ezip geçmek isteyen rakiplerinin ve mesai dostlarının olduğu anlamına kazanç.

Düşda suyun ya da yağmurun gerekenden fazla olması hiçbir zaman iyi şeyler olacağına delalet etmez. Suyun aşırılığı ya da yağmurun çok fazla yağması ekinlerin bozulmasına, insanların güç vaziyetlere, kasvetlere ve yokluğa düşeceğine işaret eder. Su Baskın bazen bir laf duymaya ya da hakikati olmayan haberlere de işaret eder.

Düşda su baskın görmek; dış görünüşünün etkileyiciliği ile çok rakamda aşığı olacağına, hem parasal olarak hem de manevi olarak neşesinin yerine geleceğine, dünyanın kendisine galip gelmesine, hayallerine kavuşup daha çok çalışma şevki ile dolacağına, para hesabı yapmadan tüketme yapmanın rahatlığına kavuşacağına, hasılatının neredeyse yarı yarıya düşeceğine, elinde bulunan imkânların çok daralacağına, insanlar tarafından kınanacağına, afiyete ereceğine delalet etmektedir.

Düşda su baskın görmek gören şahsın, düşmanlarının saldıracağını açıklanır ve dikkatli olması gerektiği işaret edilir. Düşda su baskın konutluluk yaşamında birtakım kasvetler yaşanacağını işaret eder. Bu düş işinizden istifa edeceğiniz ya da sıhhatinizin bozulacağı demektir.

DÜŞTE SU BASKIN BASKINI GÖRMEK

Düşda su baskın baskını görmek, hayra yorulmayan, belaları ve kasvetleri ifade eden düşlerdendir. Şahsın yaşamı kadar, yakın etrafı hatta yaşadığı topluluk veya cemiyeti ilgilendiren meselelerin gündeme geleceğini, ülkede huzuru negatif etkileyen bazı hadiseler sonucunda gerginliklerin çoğalacağını bildirir. Su Baskın baskını, ihtarları kulak art eden şahısların göz göre göre kusura düşeceklerini, yaşamlarında garanti altına aldıkları her şeyi bir anda kaybederek tüm yaşantılarını denetlemeye başlayacaklarını da bildirir. Düşman hamlesine uğramak olarak da öğrenilen düş, şahsın hasımlarından göreceği makûslukların yakın zamanda çoğalacağına ve fiziki olduğu kadar parasal kayıplarının da olacağına alamettir. Manevi olarak yeis içinde kalmanın, yaşanan kayıplardan dolayı derin bir moralsizlik, mutsuzluk yaşamak demektir. Güvenilen insanların eksileceği, şahsın hiçbir şeyden emin olamayacağı ve kafasının karışacağı, yaşamının allak bullak olacağı kasvet bir sürecin habercisidir.

DÜŞTE SU BASKIN OLDUĞUNU GÖRMEK

Düşda su baskın olacağını görmek bir nedenle külfetli vaziyetlere düşeceğine, çok makûs günler geçireceğine, hiç olmadığı kadar hasar edeceğine, hasılatının büyük kısmını uğradığı hasarları kapatmak için tüketeceğine, şayet yolculuk süresince hiçbir makûs hadise yaşanmadıysa, o yol için hazırlık yapan şahsa iyi, keyifli haberler geleceğine, kumpasın bozulacağına, şahsın zafersizlikler ve hayal kırıklıkları yaşayacağı buna karşılık beğendiğinden yana hayır göreceğine, keyifli hadiseler ile karşılaşılacağına, yapılan kusurların düzenleneceğine, iyi insanlar ile beraber olunacağına, nasibinin ve talihinin de açılması sayesinde her tutkusunun yerine geleceğine, hoşlanılan iki şahsın dünyaevine gireceklerine dair haber alınacağına yorulur.

Düşda su baskın olacağını dinlemek büyük hasılat elde edeceğine ve hayal ettiği herşeye yakında kavuşacağına, tam meselelerin ve kasvetlerin sona ereceğine, iş yaşamı ile alakalı bazı adımların atılacağına, borçların kısa müddet içinde ve mesele yaşanmadan ödeneceğine, hasarlı bir alışkanlıktan uzaklaşılacağına, kasvetlerin sona ereceğine, verilen emeklerin karşılığının aşırısıyla alınacağına, elindeki işi bir hayli şahsa hoşlandıracağına, parasal açıdan çıkmaza girdikleri ve meseleli yarıyıllar geçirdikleri sırada destek eli uzatılacağına, tasalarına dermanlar, meselelerine de çözümler bulacağına yorulmaktadır.

DÜŞTE SU BASKINA KAPILDIĞINI GÖRMEK

Düşda su baskına kapıldığını görmek külfetli ve sıkıntılı zamanlardan geçiyor olmanıza ya da kısa zaman içinde meseleli günlerin sizi beklediğine deyim olunur.

Düş deyimcilerine göre düşte su baskına kapılıp kurtulduğunu görmek Çok uzun sürecek çaba dolu bir yarıyıl geçirileceğine ve şahsın bu yarıyıl içinde parasal ve manevi olarak büyük kayıplar yaşayacağını ancak bir müddet sonra refaha çıkacağını işaret eder. Başka bir yoruma göre de başa gelecek olan bir beladan kurtulup ders alınacağını ve hayatta çok ehemmiyetli farklılıklar yapılacağına da açıklanmalıdır. Düşsında su baskından kurtulduğunu gören şahıs İslami açıdan Allah’a sığınmalı ve manevi olarak iman ile kendisini huzura erdirmelidir.

DÜŞTE SU BASKINDAN KAÇTIĞINI GÖRMEK

Düşda su baskından kaçtığını görmek bir nedenle iş yapılan şahıs ile aranın açılacağına, parasal olarak çok huzurlu olunacağına, tabir yerindeyse başında talihsizliğin kol dolaşacağına, uyumunun güçleşeceğine, yoluna çıkan manileri rastgele bir destek almadan aşacağına, külfetli ve meseleli yarıyıllar yaşanacağına, dermanlara kavuşacağına, işlerinin kendisini kıskanan bireyler tarafından baltalanacağına, parasal açıdan çok zorlanılacağına alamet eder.

DÜŞTE SU BASKIN GELDİĞİNİ GÖRMEK

Düşda su baskın geldiğini görmek, yakın gelecekte sizin için son derece riskli olacak ve sizi derinden sallayacak bir ekip negatif ve makûs hadiselerin yaşanacağına delalet eden bir düş deyimi olarak yorumlanır. Düşda su baskın geldiğini görmek deyimi istikametinde, yaşanacak olan negatifliklerin sizin hayat niteliğinizi son derece etkileyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Su Baskın geldiğini görmek bir öbür bağlamda yaşamınızdaki negatifliklerden son derece mutsuz olacağına delalet eder.

Düşda su baskın geldiğini görmek alacağınız bu kararların sizin yaşam niteliğinizi ve sıhhat vaziyetinizi negatif doğrultuda etkileyeceğine de yorulur. Düşda su baskın geldiğini görmek deyimi istikametinde kendinizi bu negatifliklerden kurtarmak için son derece kritik adımlar atmak zorunda kalabilirsiniz. Düşda su baskın geldiğini görmek aynı biçimde yaşamınız açısından, kendinizi hakimiyet etmek için bazı tehlikeler alacağınızı söylemek de yanlış olmaz. Düşda su baskın geldiğini görmek kısaca ilişkilerinizin son derece negatif bir viraja gireceğine delalet eder.

DÜŞTE SU BASKIN FACİAYI GÖRMEK

Düşda su baskın trajedisinde tüm insanların, eşyaların ve hayvanların telef olduğunu görmek, insanlığı etkileyecek bir metamorfozun olması anlamına kazanç. Bu metamorfoz pozitif doğrultuda hakikatleşecek ve hayata hoşluk katacaktır. Bazı cemiyetsel kavramların insanlar için verimli doğrultuda değişmesidir. Düşda su baskın trajedisinden insanların kurtulmasına destek ettiğini görmek, sosyal ve cemiyetsel meselelerle alakalı olmaya, bazı derneklerle birarada faydalı işler yapmaya ve hem insanlar hem de hayvanlar ismine sahada savaşan asıl bir gönüllü olmaya yorulur. Düşda su baskın faciayı olması sebebiyle konutların sulara gömülüp yok olduğunu görmek, taşınmak ve etraf farklılığı yapmaktır.

DÜŞTE SU BASKINDAN KURTULDUĞUNU GÖRMEK

Düşda su baskın baskınından kurtulmak, şahsın büyük bir trajediden kıl hisseyi kurtulmasını simgelemektedir. Bu bazen bir iflas, bazen boşanma, bazen büyük bir kötüleye uğrama biçiminde ifade edilebilir. Düşda su baskın baskınından kurtulmak, hasılatının çoğaldırmaya çalışırken belaya bulaşmaktan son anda kurtulmaya işarettir.

Düşda su baskın baskınından kurtulmak, düş sahibinin çevik ve stratejik hareket edebilen biri olduğunun göstergesidir. Öbür taraftan su baskın baskınından kurtulmak için etrafta risk talep eden insanlara karşı dikkatli olunması gerektiği söylenebilir. Düşda su baskın baskınından kaçmak, karşılaşılan bir meseleyle yüzleşmekten kaçmak biçiminde yorulmaktadır. Su Baskın baskınından korkmak, su baskın içinde yüzmek gibi değişik ifadeler için ise değişik yorumlar bulunmaktadır.

DÜŞTE SU BASKIN SUYU GÖRMEK

Düşda su baskın suyu görmek ihtilafların ve tatsızlıkların yaşanacağına, kısa süreli hastalık yaşamasına, el emeği ile kazanılan para sayesinde şahsın lüzumlarını gidereceğine, daha öncekisi gibi sevinçle istediğini yiyip, içebileceğine, borçların kısa müddet içinde ödeneceğine, hasılatın Allah yolunda dayanağa fukara bireyler için kullanılacağına, hiç kimsenin bu gidişata müdahale edemeyeceğine ve araya girmeye çalışan aile büyüklerinin de kalbinin kırılacağına, işlerin çok büyük hasılat sağlayacağına, yaşanacak bir sıhhat meselesinin kısa müddet içinde çözüme kavuşacağına ve rahat bir yarıyıla girileceğine, mutluluğun günden güne daha da çoğalacağına delalet eder.

DÜŞTE PAK SU BASKIN SUYU GÖRMEK

Düşda pak su baskın görmek kırılan kalbin onarılacağına ve küskünlük yaşanmış bir şahıs ile aradaki buzların eritileceğine, iş yaşamında çok büyük projeler reelleştireceğine, ön tasarıya çıkacağına, makam, laf ve yetki sahibi olacağına, kasvetlerinde, tasalarından ve borçlarından kurtulacağına, hayatın tadını çıkaracağı koşullar elde edeceğine, çok mutlu olacağı ve yaşamını büyük oranda değiştirecek bir çalışmaya gireceğine, hayırlı ve helal hasılatlar elde edeceğine, hoşlandığı bireyler ile büyük bir rahatlık yaşayacağına, büyük galibiyetler kazanarak çok iyi yerlere geleceğine, iyi bir işveren olacağına, zahmet veren bir işin üstesinden basitçe gelineceğine, kasveti olanın rahatlığa çıkacağına deyim olunur.

DÜŞTE FLU SU BASKIN SUYU GÖRMEK

Düşda flu su baskın görmek onunla kardeşten daha yakın olacağına, böyle bir insanı tanıdığı için kendini çok talihli sayacağına ve onun değerini öğreneceğine, sahip olduğu mülk varlığını başkalarına kaptıracağına, tasalarının devasını bulacağına, cümbüşlü ve hoş civarlarda bulunacağınıza, etrafınızda her zaman iyi ve hoş terbiyeli kimselerin bulunacağına, hoş başlayan bir ortaklığın işlerin makûs gitmesi üzerine bitme noktasına gelineceğine ve kasvetten dolayı neredeyse hastalanılacağına, eğitim yaşamında uzun zamandan beri istenen noktaya geleceğine, meselelerle ve kasvetlerle başlayan bir projenin gitgide daha iyi bir gidişata geleceğine, rastgele bir problemle karşılaşmayacağına, sürüklediği çile kadar da sefa süreceğine, galibiyetinin önündeki manilerin kalkacağına inanılır.

DÜŞTE BİRİNİN SU BASKINA KAPILDIĞINI GÖRMEK

Düşda başkasının su baskına kapıldığını görmek mülkünü ve canını tehlikeye edeceğine, gözü kara davranarak ehemmiyetli ve büyük kararlar alarak böyle adımlar atacağına, sıhhat meselelerinin ve borçlarının biteceğine, ağız tadının, neşesinin ve sevincinin çoğalacağına, saplantılı bir şahıs ile bir ortaklık kurulacağına, uzun bir müddet bu gidişatla uğraşacağına ve sonunda pes edeceğine, yaptığı işte kazandığı paralarla başkalarına da verimli olacağına ve hem kendisini hem ailesini yeni bir kente götürecek bir karar vereceğine, ailesini kaybedeceğine, işlerinin sonuna gelip iflas edeceğine ve bir daha derlenemeyeceğine, istediği gibi sonuçlanması sayesinde şahsın maksatlarına çok daha fazla yanaşacağına ve hayalini kurduğu hayata kavuşması için umutlarının yeşereceğine, kasvete düştüğü zamanlarda insanlardan çok destek göreceğine ve yakın zaman içinde hayal ettiği bir hayli şeye kavuşacağına alamet eder.

DÜŞTE DAĞDAN SU BASKIN GELDİĞİNİ GÖRMEK

Düşda dağdan su baskın geldiğini görmek ancak daha büyük çalışmalar yapmak için düş sahibinden destek isteyeceğine, kasvetlerinden kurtulacağına, ancak daha sonra bazı meseleler yaşayacağına, bu meselelerin eş, arkadaş ya da akrabalardan birinin vereceği takviye sayesinde çözüleceğine, alacağı hayırlı kararların geleceğini pozitif doğrultuda etkileyeceğine, karlı yatırımlarının uzun vadede kendisine büyük basitlik sağlayacağına, suratının yine gülmeye başlayacağına, şahsın makûs günler geçireceğine, elinden bir şey gelmediği halde kendisini yargılayacağına, kısa sürecek bir yeis sonrasında refaha ereceğine dedikodu eder.

DÜŞTE SU BASKIN SULARININ ÇEKİLDİĞİNİ GÖRMEK

Düşda su baskın sularının çekildiğini görmek ticari faaliyetlerinin çoğalacağına, iş dünyasında büyük bir saygıdeğerlik kazanacağına, hoşlandığı şahıs ile dünya evine gireceğine, işlerinin ve kumpasının bozulacağına, yaşamındaki pozitif tutumların etrafına da misal olacağına, etrafının geniş, ailesinin de büyük olacağına, manevi olarak zarar alınacağına, yakın bir arkadaşla ters düşüleceğine ve kadersiz bir kaza yaşanacağına, ne de tasanın şahsın yanına uğramayacağına, daha sonra kendisi için çok uygun olduğunu düşündüğü bir karar vereceğine delalet eder.

DÜŞTE SU BASKINDA BOĞULDUĞUNU GÖRMEK

Düşda su baskında boğulduğunu görmek desteklediyeceği düşünülen bir şahıstan takviye görülmeyeceğine ve büyük bir hayal kırıklığı yaşanacağına, istediği her şeye hayatı süresince sahip olacağına, yaşanabilecek kazaların bertaraf edileceğine, daha dikkat sürükleyen ve iş mevzusunda seçim edilen bir şahıs olunacağına, aile büyükleri ile ve yakın etraf ile paylaşılacağına ve onlara bülten edileceğine, ömür boyu yaşayacağı bir pişmanlığa ve tutku ettiği mutluluğa kavuşamayacağına, hasarlı bir alışkanlığın vazgeçileceğine, alınacak takviye ile moral olarak çok iyi bir gidişata gelineceğine, çok daha büyük bir atılım yapılması emeli ile çok daha fazla ve daha bereketli çalışmalara girileceğine, agresiflerin barışacağına deyim olunur.

DÜŞTE SU BASKININ KONUTU DEVİRDİĞİNİ GÖRMEK

Düşda su baskının konutu devirdiğini görmek kasvetlerinin ve yeislerinin sona ereceğine, şahsın uğrunun çoğalacağına, ondan manevi anlamda hasar göreceğine, iş yaşamında büyük bir atılım yaparak rakiplerinin önüne geçeceğine, çok sıkıştığı ve bunaldığı bir zamanda Allah’ın izni ile rahatlığa kavuşacağına, sancılı geçen bir projenin hayırlı bir biçimde nihayete erdirileceğine, meselelerin ortadan kaldırılacağına, galibiyetli işlere girdiği halde kısa müddet içinde hasar edeceğine, işlerinin kendisini kıskanan bireyler tarafından baltalanacağına, huzurunu kaçıran her türlü tutum ve konuşma biçimlerinden uzaklaşıp çok daha kavrayışlı ve müsamahalı biri olacağına, ticaret ehli şahıs olacağına dedikodu etmektedir.

Düşda Her Yerin Sular Altında Kaldığını Görmek

Düşda her yerin sular altında kaldığını gören şahıs birinden bir hastalık kapacak ve sıhhat meseleyi yaşayacak demektir. Düşda her yerin sular altında kaldığını görmen aynı zamanda yeise neden olacak hadiselerin yaşanacağına delalettir.

Düşda Dünyanın Sular Altında Kaldığını Görmek

Düşda tüm yeryüzünün sular altında kaldığını görmek natürel ama yok edici eforlu tabiat hadiselerine, cemiyetleri yok edecek olan vebaya ve milletlerin boynuna yüklenecek olan parasal mükellefliklere delalet eder. Düşda eforlu bir su baskın olduğunu görmek aynı zamanda hasıma işarettir.