Kırklareli'nin Ahmetçe köyünde imamlık yapan Hüseyin Koçak, caminin kapılarını soğuk günlerde kediler için de açıyor.

Hayvansever imam caminin kapılarını kedilere açtı.

Koçak, 5 sene önce göreve başladığı köy camisinin avlusunda bir kış günü gördüğü annesiz kedi yavrularını caminin içine alarak bakmaya başladı.

Bazen ezan okurken imamın yanında gelen, namaz kılan cemaatin yanına dolaşan kediler, bazen de caminin içinde oyunlar oynuyor.

Cemaatin de sahip çıkarak beslediği kediler, kışın soğuğundan camiye sığınarak korunuyor.

İmam Koçak, her canlının hayat hakkı olduğunu söyledi.

Bölgede kış şartlarının hayvanlar için zor geçtiğini açıklayan Koçak, bu zorluğu sıcak bir ortamda atlatmaları için köyün kedilerine sahip çıktıklarını belirtti.

Cemaatin de kabul etmesiyle caminin kapılarını kedilere açtığını anlatan Koçak, "Bizler de sevgili Peygamberimizin hadislerinden, büyüklerimizden duyduğumuz üzere hayvanlara, kedilere, köpeklere sahip çıkmaya çalışıyoruz. Onlar da can, onlar da bizim gibi canlı. Allah onlar için 'benim dilsiz kullarım' diye buyuruyor. Onlar dilsiz fakat biz dilsiz değiliz, biz sağır değiliz. Onların aç olduğunu, susuz olduğunu duyuyoruz, biliyoruz. Merhameti, vicdanı olan herkes bizim yaptığımızı yapar." diye konuştu.

Kedilerin vefalı hayvanlar olduğunu anımsatan Koçak, şöyle devam etti:

"Onlar da namaz vakitlerini kolluyor, sözde yolumuzu gözlüyorlar. Zaten hayvanlarda sadakat var. Onlara sevgi gösterdiğiniz süre onlar da daima sevgisini gösteriyor. Bizler de büyüklerimizin sözleri üzerine etrafımızdaki canlara aleyhinde tepkisiz, duyarsız kalamayız. Yeri geldi birçok zaman cebimizden mamalar alarak başladık. Sağ olsunlar dernekler, arkadaşlarımız takviye veriyorlar. Bu sayede daha fazla hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz."

Koçak, yetişebildikleri dek kedi ve köpeği beslemeye çalıştıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Kediler ara sıra namazda geliyorlar, secde ederken ayaklarımızın altına girip etrafımızda oynuyor, yanımızda yatıyorlar. Hayvanlar güven duyduğu insanın yanında sokulur, ona yaklaşır. Hayvan da olsa bizden korkmamalı, bize sevgisini gösteriyorsa biz de elimizin tersiyle itemeyiz, ona zarar veremeyiz. Ona iyilikle yakınlaşmak, tepkisiz kalmamak lüzumlu. Açsa karnını doyurmamız, susuzsa suyunu vermemiz, eğer bir uygun yara varsa da benzer şekilde görevimizi yapmamız lüzumlu. Çünkü onun dili değil, söyleyemiyor. Cemaatimizden Allah razı olsun cümbür cemaat canlara aleyhinde duyarlılar. Hasta olanlara, kısırlaştırılacaklara hepsine yetişmeye çalışıyoruz."

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/soguk-havalarda-cami-kapilarini-kedilere-acti.html