Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gelişim geriliği nedeniyle 2 sene önce sağ bacağı kesilen 5 yaşındaki Muhammed Hüseyin, bir hayırseverin desteğiyle yedek bacağa kavuşacak.

Sanayi Mahallesi'nde yaşamış Suriyeli Sabri ve Fadile çiftinin Türkiye'de dünyaya gelen çocukları Muhammed'in bacağı, hemen şimdi 3 yaşındayken diz kapağından itibaren kesildi.

Çocuğun sokakta koltuk değneğiyle koşmaya çalışırken çekilen görüntüsünün sosyal medyada paylaşılması üstüne, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ile Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği yöneticileri ailesiyle irtibata geçti.

Çocuğun değiştirme ihtiyacını, dernek yoluyla bir hayırseverin karşılayacağı belirtildi.

Muhammed, siparişi verilen protez bacağa bir lahza önce kavuşmayı bekliyor.

"Değiştirme de olsa yürüyebilecek"

Baba Sabri Hüseyin, Muhammed'in etap kemiği yetersiz dünyaya geldiğini, bu nedenle bacağının bir bölümün kesildiğini söyledi.

Oğlunun yerine koyma ihtiyacını karşılamayı dernek yoluyla bir hayırseverin üstlendiğini dile getiren Hüseyin, "Çocuğum çok sevindi. Yedek de olsa ayakları üstünde yürüyebilecek." dedi.

Hüseyin, 15 yıldır şeker hastası olduğunu, rahatsızlığından nedeniyle çalışamadığını belirterek, "2 çocuğum var. Büyüğü Muhammed. Her çocuk gibi dışarda oynamasını, okula gitmesini istiyorum. Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Babasız ve Öksüzler Derneği, hayırseverler bize destek oldu. sosyal ağ üzerinden de birçok hayır duası oldu. Herkese ayrı olarak teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"İnşallah Muhammed en kısa zamanda koşar"

Derneğin başkanı Sadettin Kandemir ise Muhammed'i sosyal medyada gördükten daha sonra aileyi ziyaret ettiklerini anlattı.

Bir hayırsever esnafın yerine koyma masraflarını karşılayacağını belirtmesi üzerine harekete geçtiklerini, resmi işlemler konusunda Kaymakamlığın yardım olduğunu aktaran Kandemir, şunları kaydetti:

"Mardin kardeşlik ve haz kenti. Böyle olduğumuz sürece, birbirimize kenetlendiğimiz süre nice Muhammedler sevinecek, bu toplum ve aklıselim ırk baştan sona. Dernek olarak sadece aracı olduk fakat çoğu insanın hayır duası, emeği var. Herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Muhammed en kısa zamanda koşar."

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/suriyeli-muhammed-protez-bacakla-hayata-tutunacak.html