Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), “TEKNOFEST Azerbaycan” ile milletlerarası ebat kazanıyor.

TEKNOFEST, Türkiye sınırlarını aşarak ilk olarak yurt dıştan gerçekleştirilecek. TEKNOFEST’in Azerbaycan’da düzenlenmesi, iki ülke arasındaki dostluk, kardeşlik ve stratejik ittifakın göstergesi olarak tartı taşıyor.

TEKNOFEST AZERBAYCAN NE SÜRE?

Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı), Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğündeki “TEKNOFEST Azerbaycan”, Bakü’de 26-29 Mayıs’ta düzenlenecek.

TEKNOFEST dahilinde Bakü Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park’ta 4 gün her tarafında dağıtılmış etkinlikler yapılacak.

Festivalde, Türkiye’den İçişleri, Ulusal Eğitim, Ulaştırma ve Altyapılar bakanlıkları, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, ASELSAN, Baykar, HAVELSAN, ROKETSAN, STM, TEI, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türkiye Uzay Ajansı gibi kurum ve kuruluşlar göre stantlar açılacak.

Azerbaycan’dan katılımcı kuruluşlar ile yarışmalara katılan gençler de şenlik zarfında ürünlerini ve projelerini tanıtacak.

Festivalin statik alanında insansız hava araçları, uçak ve helikopterler sergilenecek. Keza Azerbaycan Hava Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK, Bakü semalarında ziyafet uçuşları yapacak.

10 TEKNOLOJİ YARIŞMASI

Festival zarfında, lise, lisans ve üzeri, mezun kategorilerinde Baku Skills, Çevre Teknolojileri, İnsanlık Yararına Teknoloji, İnsansız Hava Araçları, Planör, Tarım Teknolojileri, CanSet, Robotik, Smart Karabağ Hackathon, Rocket League Avrupa Şampiyonası yarışmaları düzenlenecek.

Milli ve milletlerarası katılıma açık yarışmalarda çok sayıda teknoloji takımı zirve gösterecek.

Ayrıca Azerbaycan Take Off Girişim Zirvesi’nde, yeni müşteri, yatırımcı ya da paydaş isteyenler projelerini sunma fırsatı yakalayacak.

TEKNOFEST Azerbaycan’da başlıca sahnede gerçekleşecek ressam performanslarının yanı sıra düşey hava tüneli, su, robot gösterileri, uçuş simülatörleri ve daha çoğu etkinlikle ziyaretçilere neşe saçan anlar yaşatılacak.

AZERBAYCAN ULUSAL ÇADIRI TEKNOFEST’TE

Azerbaycan, TEKNOFEST Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali’ne geçen yıl ilk olarak katıldı. Festivalin Azerbaycan ulusal çadırında Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından kurulan sergi alanında, 11 yerel firma ve “start-up”ın ürün ve çözümlerinin yanı sıra lokal insansız hava araçları sergilenmişti.

Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ast pilotlar, faaliyet kapsamında düzenlenen hava gösterisinde “MiG-29” savaş uçakları ile tekli uçuş gösterileri gerçekleştirmişti.

TÜRKİYE’DE BU YILKİ DURAK SAMSUN

TEKNOFEST, 2018’den bu yanlamasına T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı göre her yıl düzenleniyor. TEKNOFEST’in Türkiye’de bu yılki durağı ise Samsun olacak.

Samsun Çarşamba Havaalanı’nın ev sahipliği yapacağı faaliyetler, 30 Ağustos-4 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/teknofest-heyecani-azerbaycana-tasiniyor.html