Son iki senedir Albinizm genetik bozukluğuna ve kişilerde yarattığı çeşitli problemlere farkındalık yaratmak amacıyla Albinizm farkındalık projesini hayata geçiren JCI Türkiye, yürüyüş sonunda verilen iftar yemeğiyle katılımcılarla bir araya geldi.

Dünya çapında faaliyet gösteren Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği sosyal sorumluluk misyonuyla ürettiği projelerine bir yenisini daha ekliyor. Albinizm Derneği işbirliği ile başlattığı “Rengimiz Aynı” projesiyle albinizmli bireylerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla Kadıköy’de albinizm farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi. 

13 Haziran saat 18.00’de Kadıköy Boğa heykelinin önünde buluşan JCI Türkiye, Albinizm Derneği ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş Moda parkında sonlandı. JCI Türkiye Başkanı Özge Özkan Kızanlık, JCI Türkiye Albinizm Ulusal Proje Direktörü Hasibe Bağ, Albinizm Derneği başkanı Pınar Koşar, Albinizm derneği yönetim kurulu üyesi Moti Romi proje hakkında basın mensuplarını bilgilendirerek açıklamalarda bulundu. Yürüyüşün ardından iftar yemeğinde bir araya gelen katılımcılar “Beyazlar içinde” konsepti çerçevesinde, “Rengimiz Aynı” diyerek Albinizmli bireyler ve dostları ile keyifli anlara tanıklık ettiler.

Şafak Pavey’den projeye destek
Projeye sosyal medya hesapları üzerinden de önemli ölçüde destek geldi. “Rengimiz Aynı” projesini desteklediğini belirten Şafak Pavey, yayınladığı videoyla albinizm ile ilgili destek çağrısında bulundu. 

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği, Albinizm Derneği işbirliği ile birlikte toplumsal farkındalık yaratma çalışmalarını bu yıl “Rengimiz Aynı Albinizm Farkındalık Projesi” ile gerçekleştirdi. JCI Türkiye 2016 Albinizm Ulusal Proje direktörü Hasibe Bağ ve ekip arkadaşları liderliğinde yürütülen projeye Kadıköy Belediyesi de destek verdi.

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Hakkında
Junior Chamber International (JCI), dünya çapında 114’ün üzerinde ülkeden yaklaşık 169.000 gencin (20 – 40 yaş arası) yaşlarındaki üye genç liderlerin bir arada bulunduğu küresel bir platformdur. Amacı üyelerine liderlik vasıfları ve toplumsal bilinç kazandırarak yaşadıkları toplumda pozitif değişimi sağlamalarına destek olmak ve yerel, ulusal, küresel proje ve aktiviteler aracılığı ile JCI üyelerinin know-how’larını paylaşmasını sağlamaktır. “Aktif gençler için önde gelen küresel network olmak” vizyonuna odaklanan JCI üyeleri, “Gençlerin yetişmesi için fırsatlar sunarak toplumun pozitif gelişimine katkı sağlamak” misyonunu gerçekleştirmek için çalışmaktadırlar. JCI’ın proje ve aktivitelerini destekleyen milyonlarca üyesi bulunmaktadır.