Avrupa’da 2014 yılında kurulan ve şirket çalışanlarına spor merkezlerine sınırsız giriş imkanı sağlayan FitPass, şirket çalışanlarının düzenli spor yapmasını sağlayarak aynı zamanda şirketlerin de verimliliğinin artmasını sağlıyor. Ofis çalışanları FitPass kart ile sınırsız spor yapmanın özgürlüğünü yaşarken kış aylarında aldığı fazla kilolarını atarak yaz aylarına hazırlanıyor.

Plajdan önce FitPass ile salona

FitPass Türkiye Operasyon Müdürü Kutay Tufan kış aylarında çalışanların en çok şikayet ettikleri konuların başında kilo almak olduğunu belirterek, özellikle ofis çalışanları arasında yaz ayları yaklaşırken diyet programı arayışlarının arttığına dikkat çekti. Hızla kilo vermeyi sağlayan şok diyet programlarının sağlık için bir tehdit oluşturduğunu söyleyen Tufan, “Sağlıklı yaşamak ve doğru şekilde form tutmak için düzenli olarak spor yapmak gerekiyor. Vücudun kilo vermek için aç kalmaya değil sağlıklı beslenmeyle doyurulmaya ve spora ihtiyacı vardır. Şirket çalışanları yaz aylarında plajdan önce FitPass kart ile İstanbul’da sınırsız spor yapma imkanına sahip olarak yaz ayları için form tutmaya başladı.” dedi.

Yaza hazırlanmak için 4 gün spor

Kış aylarında özellikle ofis çalışanlarındaki hareketsiz yaşamının hemen hemen herkeste kilo sorununa neden olduğu biliniyor. Dünyada yapılan araştırmalara göre ofis çalışanları günde ortalama 10 saatini oturarak geçiriyor. Bu fazla kilolardan kurtulmanın yolu ise bilinçli beslenme ve spor yapmaktan geçiyor. 

Vücudu aç bırakarak yapılan diyetlerin vücut metabolizmasını bozması sebebiyle çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını, halsizlik, bitkinlik ve buna bağlı olarak ruhsal sorunları da beraberinde getiriyor. En doğru kilo verme yöntemi haftada 4 gün spor ve su, sebze ve meyvelerin yer aldığı bir beslenme alışkanlığına sahip olmaktır.