Hüdayi Vakfı Uganda Kololo'da Müslümanların ibadet ve eğitim mekânı ihtiyacını karşılama noktasında kayda değer bir boşluğu doldurması beklenen "Seyyidina Ebubekir Camiî" adıyla bir cami inşaa ediyor.

Kololo bölgesindeki Müslümanların ibadet ve eğitim mekânı ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir boşluğu doldurması beklenen Seyyidina Ebubekir Camiî'nde sizin de bir tuğlanız bulunsun.

Sizlerin katkılarıyla yapı edilecek bu camiden yükselecek ezan sadalarının şefkat ve merhamete fakir bütün gönüllere dokunsun ve hidayetlere vesile olsun.

AFRİKA’DA EZAN SESİ GÖNÜLLERE DOKUNSUN. BİR TUĞLA DA SİZDEN OLSUN!

“Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret günü­ne inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler.” (Tevbe Suresi, 18)

"Kim Allah’ın rızasını talep ederek bir mescid inşa ederse, Allah ona Cennet’te bir konut inşa eder.” (Buhari, Salât 65)

Hüdayi Vakfı yurt içinde ve yurt dıştan en çok ihtiyaç duyulan bölgelerde cami, mescit, yurt, Kur’an kursları, yaygın eğitim merkezleri, kültür merkezi ve külliye gibi dini yapılar, eğitim ve kültür müesseseleri yapı ederek alan halkının, öğrencilerin ve yetimlerin istifadesine sunuyor.

Afrika’da on binlerce nüfuslu şehirlerde cami olmadığı için sahrada namaz kılan Müslümanlar var. Bilhassa kırsal alanlarda çoğu yerde üstü otlarla buruşuk, açık alanda sıcak ve yağmur aşağı kumlu zeminde pak olmayan yerlerde ibadet etmek zorunda kalan müslüman kardeşlerimizin serin ve pak bir ortamda ibadet etme imkanına kavuşmaları için Afrika’nın en ücra bölgelerinde mescidler, cami ve diğer farklı müştemilatları içerisinde barındıran külliyeler inşa ediliyor.

SEYYİDİNA EBUBEKİR CAMİÎ VE KÜLLİYESİ

Bu cami ve külliyelerden birisini de nüfûsunun %35’i Müslüman olan Uganda’da, Hüdayi Vakfı'nın insani yardım ve eğitim hizmetlerini birlikte gerçekleştirdiği paydaş kuruluşu Dayanışma ve Yardım Vakfı –SENA yoluyla başkent Kampala’nın kalbi olarak kabul edilen Kololo bölgesinde inşa ediliyor.

Uganda’daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine 10 dakika yürüyüş mesafesi uzaklığında bir bölgede, topografik olarak eğimli bir arazi üstüne 960 m2’lik arsaya betonarme olarak inşa edilen Seyyidina Ebubekir Camiî’nde 2 bodrum kat, giriş katı ve zemin üzeri (+1) mahfil katı bulunmaktadır. 300 m2’lik zemin ve 100 m2’lik mahfil katlarında 400 kişinin aynı anda namaz kılabileceği cami; şadırvan ve abdesthaneler, İmam Evi, yaygın eğitim merkezi ve diğer müştemilatıyla ibadetin yanı sıra eğitim ve kültür hizmetlerinin de icra edileceği ufak bir külliye olarak yapı edilmektedir.

Kololo bölgesindeki Müslümanların ibadet ve eğitim mekânı ihtiyacını karşılama noktasında kayda değer bir boşluğu doldurması beklenen Seyyidina Ebubekir Camiî'nde sizin de bir tuğlanız bulunsun.

Sizlerin katkılarıyla inşa edilecek bu camiden yükselecek ezan sadalarının şefkat ve merhamete yoksul bütün gönüllere dokunsun ve hidayetlere vesile olsun.

Bağışlarınızı “Genel Bağış” başlığı üzerinden açıklamaya “Uganda Camiî İnşaatı” yazarak havale-EFT veya online bağış üzerinden banka kartlarıyla yapabilirsiniz.

Hüdayi Vakfı bağış hesap numaraları için tıklayınız.

Hüdayi online bağış için tıklayınız.

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/ugandada-acilacak-camide-bir-tugla-da-sizden-olsun.html