Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Nisan ayında defin işlemlerinin başladığı Mudanya Hasköy Mezarlığı’na ulaşım için kullanılan 6,5 kilometrelik yolu sıcak asfalt kaplama ile daha konforlu hale getiriyor.BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hamitler Kent Mezarlığı’nda doluluğun yüzde 90’ları aşması üzerine kente kazandırılan 418 bin metrekare alanlı Mudanya'ya bağlı Hasköy Mezarlığı’nda defin işlemleri geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlatmıştı. Bölgeye ulaşımı sağlayan 6,5 kilometrelik yolu sağlıklaştırma çalışmalarında sona gelen Büyükşehir, mezarlığa ulaşımın sağlanmasının yanında Hasköy'de vatandaşların yoğun olarak kullandığı yolu sıcak asfaltla buluşturdu.

Hasköy Mahallesi içinde devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast, Büyükşehir ve Mudanya Belediye Meclis Üyesi Kadir Kahraman, Emre Akdemir ile birlikte aynı zamanda Mudanya Muhtarlar Derneği Başkanı olan Hasköy Mahallesi Muhtarı Levent Aşçı da eşlik etti.

ARAÇ YOĞUNLUĞU ARTMIŞTI

Özellikle mezarlıkta defin işlemlerinin başlamasıyla birlikte araç yoğunluğunun arttığı yolun daha sağlıklı hale getirildiğini söyleyen Başkan Aktaş, Büyükşehir sınırları içindeki 1300 mezarlığın düzenli olarak bakım onarım çalışmalarını yaptıklarını ifade etti.

"Mezarlıklarımızda günde ortalama 55, yıllık 20 bin civarında defin işlemi gerçekleştiriliyor" diyen Başkan Aktaş, "2020 yılı Eylül ayında aldığımız karar doğrultusunda etaplar halinde Hasköy Mezarlığı’nın kentimize kazandırılmasını planladık. Yaklaşık 418 bin metrekare alan üzerinde 131 adet mezarlık adası, 3 adet şehitlik adası, 2 adet yeni doğan ve 2 adet tıbbi atık gömü alanı planlanan Hasköy Mezarlığı'nda defin işlemlerine geçtiğimiz yıl Nisan ayında başladık. Özellikle definlerin başlamasıyla birlikte mevcut yol yoğun olarak kullanılmaya başladı. Mahalle muhtarımızın da vatandaşlarımızın da yolla ilgili yoğun talepleri vardı. Mezarlığa ulaşım için kullanılan 8 metre genişliğinde ve 6,5 kilometre uzunluğundaki yolda çalışmalara başlamıştık. Altyapı çalışmaları bitirdik ve şimdi asfalt kaplama çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla mezarlığa ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacak” diye konuştu.