Biz hukuk devletini savunuyoruz, biz suçu savunmuyoruz. Biz masumların cezalandırılmamasını savunuyoruz, yargı bağımsızlığını savunuyoruz, gerçek anlamda adaletin gerçekleşmesini, yargıya güvenin artmasını savunuyoruz. Biz cübbesinde ilik olmayan, hukuk dışında eğilmeyen avukatlarız. Hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı, masumiyet karinesi, kanun önünde eşitlik ilkelerinin, insan haklarının tarafıyız.

06 Nisan 2022

Çarşamba

Kocaeli İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi, Aytepe’de ‘2022/2. Kış Arama Kurtarma Tatbikatı’ gerçekleştirdiKOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi muhtemel olaylara karşı her an hazırlıklı olmak için eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye’de yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Kocaeli İtfaiyesi, Aytepe’de ‘2022/2.Kış Arama Kurtarma’ tatbikatını gerçekleştirdi.

Önceki eğitim ve tatbikatta olduğu gibi ‘2022/2. Kış Arama Kurtarma’ tatbikatında da ilk gün harita ve GPS kullanımı, yön bulma, intikal, çığda sondalama, kazazede transferi vb. konularda teorik eğitimler verilirken, ikinci gününde KOBİTEM Eğitim Şefi Recep Yayla ve Eğitmen Hasan Koyunlu gözetiminde uygulamalı eğitim ve tatbikat gerçekleştirildi.

Kocaeli İtfaiyesi personelinin ‘Karda ve Doğada Arama Kurtarma ve Çığ Tehlikesi’ olaylarına müdahale imkân ve kabiliyetlerini arttırmak amacıyla yapılan eğitim ve tatbikat programında Kişisel Koruyucu Donanım ile kullanılması gereken ekipman hakkında da bilgi sunuldu.

Tatbikatta gelen ihbar üzerine koordinatları verilen noktanın harita üzerinde tespiti yapılarak harita ve GPS yardımıyla kazazedenin bulunduğu noktaya intikal edildi. Kazazedenin aranması ve tespitinin ardından ilk bakımı yapılarak sedyeye alındı. Sedyeye alınan ve İtfaiye ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırılan yaralı, emniyet sistemleri ve kurtarma ekipmanlarıyla dağın engebeli yamacından tahliye edildi. Kurtarılan yaralı sağlık ekiplerine güvenli bir şekilde ulaştırıldı.