Yenimahalle ilçesindeki Demet Tercih Ofisi açılışında konuşan Soylu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini KKTC kısa zaman evvel ziyaret ettiğini andırdırdı.

Soylu, KKTC'de PKK'nın peşine düştüklerini ve üniversitelerde PKK'nın küçük tefek yapılanmalarının olduğunu tanımladıklarını ifade ederek, "Hiç merak etmeyin, değil Kıbrıs'ta nerede olursa olsun şayet bunları yerin yedi kat dibine kadar kaçırmazsak herkes bunun hesabını bizden sorsun." diye konuştu.

Kartal'da bir binanın çöktüğünü andırdıran Soylu, orada yaşananların kimsenin başına gelmemesini beklenti etti. Soylu, Kartal ’da dört gün kaldıklarını, bu zaman içinde vaka yerinde Kartal Belediye Başkanını göremediğini söyledi.

Türkiye'nin uçak, bomba, araba gibi yerli yapım yapmasının senelerce yasaklandığını dile getiren Soylu, "Onlar istiyorlar ki hep birisinin uşağı olacağız. Biz kimsenin uşağı olmayacağız, serbest olacağız, bağımsız olacağız, eforlu bir Türkiye olacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Bugün itirazları nedir öğreniyor musunuz? Amerika ile Avrupa ile topyekun saldırmalarının bir nedeni var. Niye insansız hava vasıtayı yapıyoruz? Niye dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz? Niye dünyanın en büyük barajını yapıyoruz? Niye eforlu bir Türkiye olarak ayaktayız? İstiyorlar ki özgüvenimiz yoksun olsun, bacaklarımız titresin, Türkiye ’nin içerisinde terör olsun, tam kazandıklarımız teröre tüketilsin ama bir şey söyleyeyim, ne yaparlarsa yapsınlar isterlerse çekemesinler, çatlasınlar, patlasınlar bugün yükselen, eforlu bir Türkiye var."

Türkiye ’nin bugün başka bir ebatta olduğunu, birilerinin lafıyla eğilip kalkmadığını, yönergeyle hareket etmediğini ifade eden Soylu, bunun halkın sayesinde olduğunu vurguladı.

Halkın verdiği reyin ehemmiyetli olduğunu andırdıran Soylu, "Bizi terörle gayret ettiren sizin verdiğiniz oydur, sandıktır, demokrasidir. Şayet bizi bundan yoksun vazgeçerseniz sesimiz artık eforlu çıkmayabilir." dedi.

"SİZİ YÜRÜTÜRSEK BİZE ADAM DEMESİNLER"

Soylu, HDP'yi Meclise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun soktuğunu söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde tasarı bütçe görüşmelerinde HDP'lilerin, "Sizin askerleriniz, işgal askerleri..." ifadesini kullandığını dile getiren Soylu, "Biz ağzının hissesini verdik ama ona o sözü orada söyletene bakmak gerekli. Kim söyletti? Şimdi de güya Apo ’nun içeriden çıkması için milletvekilleriyle birlikte Türkiye'nin bazı vilayetlerinde yürüyeceklermiş. Sizi yürütürsek bize adam demesinler." diye konuştu.

"HER HAMLEYİ KARŞILAYABİLMEK İÇİN AYAKLARIMIZIN EFORLU DURMASI GEREKLİ"

Ekonomik baskı, uyuşturucu ve terörle Türkiye'nin abluka etilmeye çalışıldığını anlatan Süleyman Soylu, şunları kaydoldu:

"Güneyi ateş sardı. Irak, İran, Suriye, bir taraftan Yemen, Tunus, Sudan, Libya, Lübnan... Say sayabildiğin kadar. Bunun içerisinde sürekli bir ülke oluşturmak için güvenliğimizi en iyi biçimde yakalayabilmek, her hamleyi karşılayabilmek için ayaklarımızın eforlu durması, bedenimizin dik durması ve ülkemizin yarınlarına hep birlikte umutla bakmamız gerekli. Bunu beraber yapabiliriz. Bunu başkasından medet umarak asıllaştırabilecek bir Türkiye yok. Bunu bu ulus bugüne kadar yaptı. Bugünden sonra da bu aziz, asil ve feraset sahibi ulus yapacak."

"KANDİL'İN ÖNÜNDE BOYNUMUZU EĞİK VAZGEÇMEYİN"

Son 1,5 ayda Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu madde tutmalarını asıllaştırdıklarını dile getiren Soylu, "Yalnızca mapusa tıktığımız 57 bin uyuşturucu satıcısı değil, aynı zamanda onların teşkilat idareyicilerinin de bir biçimde gereğini yerine getiriyoruz. Buradan iffet ve iftihar lafıdır, şayet bu uyuşturucu satıcılarını yerin yedi kat dibine mıhlamazsak namerdiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, yalnızca terör ve uyuşturucuyla uğraşmadıklarını, Türkiye'ye tuzak kurmaya çalışanlar ile hırsızların da iflahını keseceklerini söyledi.

Soylu, yurttaşlara, "31 Mart akşamı Kandil'in önünde bizim boynumuzu eğik vazgeçmeyin. Yalnızca Kandil'in önünde boynumuzu eğmeyin, 15 Temmuz'u yapanlara da fırsat vermeyin." diye seslendi.

Bakan Soylu, yurttaşlardan Yenimahalle Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki için rey istedi.