Çokça kullanılan ve artık yaygın bir fondöten türü haline gelen BB kremi nedir? BB, kelime anlamı itibariyle leke kremi veya güzellik kremi anlamına gelir, ancak standart renkli yüz kreminizden daha fazlasını yapar.

BB Krem Nedir, Ne İşe Yarar?

Tozdan kreme, hatta devrim niteliğindeki serum benzeri su fondötenine, kozmetik malzemeleri söz konusu olduğunda tüm farklı fondöten türlerine aşina olsanız bile BB kremin tam olarak ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmiyor olabilirsiniz. Peki BB krem nedir, ne işe yarar? Dahası, kusursuz bir görünüm için BB kremi nasıl düzgün bir şekilde uygularsınız? BB krem nedir başta olmak üzere bu mucizevi ürün hakkında bilmeniz gereken her şeyi burada derledik.

BB Krem Nedir?

Çokça kullanılan ve artık yaygın bir fondöten türü haline gelen BB kremi nedir? BB, kelime anlamı itibariyle leke kremi veya güzellik kremi anlamına gelir, ancak standart renkli yüz kreminizden daha fazlasını yapar. BB kremler 3'ü 1 arada fondöten görevi görecek şekilde özel olarak formüle edilmiştir. Kusursuz bir cildin üç unsuru birlikte çalışarak fondöten, astar ve nemlendiriciden oluşmalıdır. Yani, BB krem ne işe yarar sorusunun cevabı, üç adımı bire indiren, hepsi bir arada günlük fondöteniniz olmasıdır. Koreli kadınlar, gelişen güzellik tercihleri için fazla ağır ve kalın olan geleneksel fondötenlere alternatifler istediklerinde BB kremler ilk olarak K-Beauty sahnesinde patladı. BB krem, normal fondötenlerden daha hafif olmasına rağmen yine de normal bir fondöten gibi orta ila tam kapatıcılık sunar.

BB Krem Ne İşe Yarar?

Günümüzün BB kremleri ilk geliştirildiklerinden bu yana evrim geçirdi. İlk BB krem versiyonları başlangıçta tedavi sonrası hassasiyete yardımcı olmak için tasarlandı, ancak bu kremlerinin son yıllarda popülerlik kazanmasını sağlayan şey, rutininizi düzene koyma yetenekleriydi. Peki BB krem ne için kullanılır? Ayrı nemlendirici ve fondöten kullanmak yerine sadece BB krem kullanabilir ve bu iki ihtiyacınızı tek bir ürünle giderebilirsiniz. İdeal olarak serumlardan ve jellerden sonra ve herhangi bir makyajdan önce uygulanan bu ürün genellikle belirli bir oranda SPF derecesi de içerir ve güneşin zararlı ışınlarından koruyuculuk sağlar. SPF içermeyen BB kremlerde de tam koruma sağlamak için ayrı bir güneş koruyucu kullanmanız gerekecektir. Parlama veya sivilcelenme gibi ek cilt endişeleriniz varsa bunları da giderecek bonus içerikli bir BB kremi formülünü kolayca bulmanız da mümkün.

BB Krem Ne İçin Kullanılır?

BB krem, cilt bakımı ve makyajın faydalarını tek bir basit üründe birleştiren, sürekli hareket halindeki kadınlar için vazgeçilmez bir güzellik ürünüdür. Blemish Balm Cream'in kısaltması olan BB kremler, daha eşit bir cilt için hafif ila orta düzeyde kapatıcılık sunan renkli formüllerdir. Fondöten kadar ağır bir makyaj ürünü sürmek istemeyen ama aynı zamanda tamamen çıplak tenli olmak istemeyenler için mükemmeldir. BB kremleri düzenli, günlük olarak kullanmak güvenlidir, ancak piyasadaki en çok yönlü cilt bakım ürünlerinden biri olarak nemlendirici, makyaj bazı ve fondöten uygulamaya zamanınız olmadığında özellikle faydalıdır. Sadece biraz BB kremi yüzünüze uyguladığınızda günü fethetmeye hazır olursunuz!

BB Krem ile CC Krem Arasındaki Fark Nedir?

BB kremi CC kremle karıştırmak kolaydır ve her ikisi de cilde faydalı olsa da aslında farklı sorunlarla mücadele ederler. BB krem, ek cilt bakımı faydalarına odaklanan hafif kapatıcı bir fondötendir, CC kremin odak noktası ise rengi düzeltmektir. CC kremi normal fondöteninizin altına kullanarak koyu lekeleri ve kızarıklıkları düzeltmek ve genel cilt tonunuzu dengelemek için astar olarak kullanabilirsiniz.

BB Krem Nasıl Uygulanır?

BB krem cilt bakımı ve makyajın birleşimi olduğundan uygulama süreci biraz kafa karıştırıcı olabilir. Düşündüğünüzün aksine BB kremlerin uygulanması oldukça kolaydır. Ürünü uygulamak ve ciltte eritmek için parmaklarınızın sıcaklığını veya nemli bir güzellik süngerini kullanabilirsiniz. BB krem uygulamanın en iyi yolu elbette tüm krem makyaj ürünlerinde olduğu gibi ellerinizle uygulamaktır. Karıştırılması gereken kadar kapatıcılık olmadığı için fırçaya gerek yoktur. Parmaklarınızı kullandığınızda vücut ısısı dokuyu değiştirir ve işlemi kolaylaştırır. BB krem, geleneksel fondöten kadar kalın olmadığından ve nemlendirici görünümüne sahip olduğundan kusursuz bir bitiş elde etmek için karıştırılması kolaydır ve pütür pütür bir görünüm yerine cilt gibi görünür. Kısacası BB krem kullanmak istediğinizde tek yapmanız gereken, onu nemlendirici yüz kreminizi uygular gibi ellerinizle yüzünüze uygulamak ve cildinizin tamamına eşit bir şekilde yedirmektir. Sonrasında artık hazırsınız!